Ifjúsági Sportnap Nagygalambfalván

Szombaton, június 20-án Kis és Nagygalambfalva adott helyet a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye által szervezett I. Egyházmegyei Ifjúsági Sportnapnak.

Ifjúsági Sportnap Nagygalambfalván

A szervezők ezen kezdeményezéssel is szeretnének a fiatalokra odafigyelni és az IKE szövetség által felvállalt célkitűzéseket megélni és magvalósítani. Az IKE szövetség célkitűzése egy közösségbe gyűjteni azon erdélyi magyar fiatalokat, akik a Szentírás alapján Jézus Krisztus tanítványai akarnak lenni, velük foglalkozni a lelki élet ápolása, a testi élet ápolása, értelmi nevelés és keresztyén szolgálat tekintetében.

Ifjúsági Sportnap Nagygalambfalván

A rendezvényen 14 református egyházközség 136 ifja/fiatalja és az őket elkísérő lelkipásztorok vettek részt: Kőrispatak, Etéd, Alsóboldogfalva, Újszékely, Fiatfalva, Betfalva, Kisgalambfalva, Nagygalambfalva, Székelymagyaros, Kányád, Parajd, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely Belváros és Székelyudvarhely Szombatfalva. 

A Sportnap áhítattal vette kezdetét a nagygalambfalvi sportpályán.  A résztvevőket a házigazda református lelkipásztor, Kányádi György Attila köszöntötte. Gyerkó Levente polgármester örömét fejezte ki, hogy Galambfalva község adhatott helyet ennek a színvonalas, hagyományteremtő rendezvénynek. Moldovan Radu felsőboldogfalvi református lelkész főszervezőként úgyszintén köszöntötte a jelenlévőket, megköszönte a helyi önkormányzatnak és egyházközségeknek a támogatást és segítséget amit nyújtottak, majd ismertette a jelenlévőkkel a napi programot.

Ifjúsági Sportnap Nagygalambfalván

A sportrendezvények több színtéren zajlottak párhuzamosan, délelőtt a nagygalambfalvi sport- és minifocipályán, valamint az iskola tornatermében, délután pedig, a finom és kiadós ebédet követően – amely a kisgalambfalviak érdeme – a kisgalambfalvi kultúrotthonban, valamint a sportcsarnokban.

A résztvevő fiatalok összemérhették tehetségüket és képességüket verseny- és gyorsfutásban, kosárlabdában, fociban, íjászatban, asztaliteniszben, lábteniszben, tollaslabdában és ügyességi próbákon.

Ifjúsági Sportnap Nagygalambfalván

Az eseménydús nap záró áhítatát Rátoni Botond kisgalambfalvi református lelkész tartotta a Jeremiás 29,11 alapján: „Mert csak én tudom, mi a tervetek – így szól az Úr, békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.”

A próbákban jól tejesítő fiatalok díjakban részesültek.

Ifjúsági Sportnap Nagygalambfalván

Moldovan Radu lelkész zárógondolatként elmondta, hogy van aki érmével a nyakában, kupával a kezében, sikeresen térhet haza, de az igazi siker az, ami a szívünkben, lelkünkben megmarad egy közösen eltöltött csodálatos nap után. Ennek az igazi sikernek a fokmérője az lesz, hogy a következő nagyobb egyházmegyei ifjúsági rendezvényen, a parajdi ifjúsági táborban hányan fognak ismét találkozni.