Három óvodai csoport beindítását tervezi a Kolozsvári Református Kollégium

Három óvodai csoport beindítását tervezi a Kolozsvári Református Kollégium

Az elmúlt tanévet zárta a Kolozsvári Református Kollégium, 2013. június 21-én, a Farkas utcai templomban. Kovács Tibor iskolalelkész áhítatában a a tanárok küldetéséről beszélt, hangsúlyozva, hogy a tanár küldetése, hogy önmagából adjon valamit tovább diákjainak, Jézushoz hasonlóan, aki tanított és jellemet épített. – A tudásanyag átadása mellett persze fontos a helyreigazítás, a fenyítés, ami szintén a tanári munka velejárója – mondta Kovács Tibor, aki szerint az iskola pedagógusai az elmúlt évben azon igyekeztek, hogy tudásban és lelkiekben gazdagabban adják Isten kezébe tanítványaikat.

Székely Árpád, az iskola igazgatója szerint a következő tanévben 27 előkészítő osztályos és 23 első osztályos diák kezdi el a tanulást – tudósít a Szabadság napilap. Idén 42 diák végzett az iskolában. Az iskolaigazgató elmondta, az óvodai csoportok esetében tapasztalt túljelentkezés miatt jövőtől megpróbálnak három óvodai csoportot beindítani. A humán osztályba 28 diákot vettek fel, a reál osztály létszámáról pedig a számítógépes elosztást követően tudnak majd részletekkel szolgálni

Gombár Sándor lelkész szülőként szólt az egybegyűltekhez. – Szülőként háttéremberek vagyunk ebben a munkában. A bizalom és az útkészítés kell minket jellemezzen gyermekeink, tanárok és Isten felé – mondta. Majd hozzátette: örül annak, hogy gyermekei a kollégiumban tanulhatnak, hiszen egy lelki közösség tagjai lehetnek.

A Szabadság napilap tudósítása szerint az elballagott diákokat is díjazták az ünnepségen, A kollégium nagydíját Kovács Emese XII. C osztályos diák vehette át négyévi eredményes tevékenységéért, majd a végzős évfolyamok legjobb tanulóit jutalmazták Stojka Tímea, Kis Lukács Bernadett, Szilágyi Dávid és Váncza Loránd személyében. A Szabadság díját Gál Krisztina X. C osztályos tanuló vehette át. A XII. A osztály legjobb tanulójának járó díjat Sojka Tímea, a II. díjat Kis-Lukács Bernadett, a III. díjat pedig Szilágyi Dávid érdemelte ki. A XII. C osztály I. díjasa Kovács Emese, a II. díjasa pedig Váncza Loránd.