Hálaadás kicsit másként

A hála, az öröm és a jókedv napja volt 2018. augusztus 26-a, vasárnap Ikafalván. Délelőtt a közösség a templomban ünnepelte újzsenge vasárnapját, délután 4 órára érkeztek meg a helyi közösségi ház nagytermébe a RÁD IS SZÜKSÉG VAN projekt szereplői Kovásznáról, Kézdivásárhelyről és Csernátonból. 

Hálaadás kicsit máskéntAz ikafalvi segítő csapat előkészített mindent, hogy a soron következő tevékenység az elmúlt alkalomkor gyűjtött és ismertetett gyógynövények osztályozása és csomagolása jó körülmények közt, kellemesen, hangulatosan teljen, mindenki hasznára. 

Hálaadás kicsit másként

Bardócz Tímea programfelelős köszöntötte a vendégeket és vázolta a foglalkozás mozzanatait. Bardócz Csaba lelkipásztor tartott áhítatot, amelyben kiemelte a nap jelentőségét, a hálaadást. A kertben Szakács B. Cecília változatos, érdekes, mozgásos játékokkal fokozta a hangulatot. Mindenki feltöltődött nemcsak friss levegővel, hanem vidámsággal, jókedvvel. Ugyancsak Cecília vezette le bent a kézműves foglalkozást is. Papír, olló, ragasztó, lyukasztó, színes fonalak, szalagocskák segítségével tetszetős papírtasakokat készítettek a különböző gyógynövények tárolására. Bardócz Tímea tiszteletes asszony szép színes leírásokat készített a cickafarkról, orbáncfűről, katángról. Mindenki készíthetett több tasakot is, válogathatott a gyógynövény készletből, ráragaszthatta a leírást és persze magával vihette végül. 

Hálaadás kicsit másként

Munkálkodás után Pazsi Margit segítségével hálaadó, vallásos énekeket, de népdalokat is énekeltünk. Közben finom falatokat fogyasztottunk, amelyeket Dombi Etelka, Kovács Tünde, Bartos Erzsike készítettek el. Dombi Anita Etelka sok szép színes fotót készített, megörökítve képekben a tartalmas délutánt. Köszönet mindenkinek, de legfőképpen az Úrnak, hogy ismét megtapasztalhattuk milyen jó érzés, hálásnak, segítőkésznek, vidámnak, jókedvűnek lenni.

Hálaadás kicsit másként

A rendezvénysorozat nem jöhetett volna létre a támogatók nélkül és ezért hálásan köszönjük a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítványnak, az Írisz Háznak, a svájci HEKS-nek és a Brot für die Welt-nek a támogatást. 

 

Nagyoláh Ilona, nyugdíjas tanítónő