Gyújtogatás történt a nagyenyedi egyházközség lelkészi hivatalában

Február 12-én este betörtek a nagyenyedi református templom lelkészi hivatalába. A jelek szerint pénzt akartak elvinni a helységből, feldúlták a hivatalt, feltörték a perselyeket, majd meg is gyújtották a termet, így a hivatalban lévő értékek egy része meg is semmisült.

Gyújtogatás történt a nagyenyedi egyházközség lelkészi hivatalában

Tóth Tibor lelkipásztor szerint a kora esti órákban történt a gyújtogatás, amely miatt megsemmisültek a hivatalban tárolt lexikonok, szakkönyvek és a palást is. A levéltár ugyanakkor nem sérült. A gyülekezet már elkezdte közmunkával kitakarítani a termet, amelyben a tűz volt. Ugyanebben az épületrészben van a gyülekezeti terem is, amely szintén kormos és jelenleg használhatatlan a tűz miatt. Tóth Tibor szerint újra kell vakolni a termet, amely hosszas munka lesz, hiszen egy régi épületről van szó, amelyben csak speciális vakolattal szabad dolgozni. Ugyanakkor ki kell cserélni a padlót, az ajtókat, de az anyagi károk mellett odaveszett a lelkipásztor minden jegyzete, lelkipásztori munkájának írott emlékei, amelyeket nem lehet anyagiakban mérni. Az épületrész javítását elkezdték, jelenleg az árajánlatokat várják a különböző munkálatokra, valamint a biztosító is fel kell mérje, hogy mekkora az anyagi kár, amelyet kifizet az egyházközségnek.

Gyújtogatás történt a nagyenyedi egyházközség lelkészi hivatalában

Az egyházközség szívesen fogad anyagi támogatást, ugyanakkor arra kérjük a lelkipásztorokat, hogy segítsenek Tóth Tibor lelkipásztornak abban is, hogy a könyvtárat legalább részben helyreállítsa, így aki teológiai szakkönyveket nélkülözni tud, nem használja, vagy több példányban van meg neki, kérjük juttassa el a Nagyenyedi Református Egyházközséghez.

 

Az egyházközség elérhetőségei:

Cím: Aiud, Piaţa Consiliul Europei nr. 1., 515200 jud. Alba

Telefonszám: 0258-862961