Genfi küldetés teljesítve

Az utolsó biciklizős nap Lausanneból rajtolt. Ezen a szerdai napon nem kímélte meg az eső a biciklis zarándok csapatunkat. Az eső ellenére bőrig ázva ugyan, de hősiesen gurult be a csapat a genfi szálláshelyre, ahonnan átöltözés után a Reformáció Nemzetközi Emlékművéhez kerekeztünk. 500 kilométer megtétele után a genfi emlékfal előtt a tiszteletkörök megtétele után zsoltárokat énekelve adtunk hálát azért, hogy az Úristen 500 évvel ezelőtt a reformátorokat felhasználta az egyház megújításához, hogy 500 éven át a megújult egyházat megtartotta, és nem utolsó sorban, hogy minket e maroknyi erdélyi csapatot megsegített az 500 kilométer megtételében.

Genfi küldetés teljesítve

Az emlékmű előtt elmondott imádságban Gede Csongor ötletgazda a felekezeti oktatásért, a református kollégiumokért, a kollégiumba tanulókért is hálát adott. A szálláshelyen Szász Lóránd farcádi református lelkipásztor áhítata zárta az eseménydús napot. Június 29-én csütörtökön, a csomagolás után egy rövid városnézés következett. Felkerestük a Szent Péter katedrálist is, azt a templomot, ahol Kálvin János is szolgált. Ezt követően a genfi magyar reformátusok által használt kápolnához zarándokoltunk, ahol Gede Csongor testvérünk hirdette az Isten igéjét. Az igehirdetés utána genfi magyar testvérekkel közösen úrvacsoráztunk.

Holland testvérünktől búcsút véve, a kilenc lelkipásztor haza indult. Svájci küldetésünket bevégezve, az 500 kilométert letekerve, az erdélyi kollégiumoknak adományt gyűjtve Erdély felé vettük az irányt. Eleinte számunkra is szokatlan volt, hogy nem a kerékpárt, hanem a kisautóbusz kormánykerekét kellett tekergetni, de a svájci összehangolásnak meglett az eredménye, mert felváltva egy huszonnégy órán belül, már meg is érkeztünk Kolozsvárra.

Genfi küldetés teljesítve

Hálásak vagyunk az Istennek, hogy küldetésünket az ő támogatása mellett sikerre vihettük. Hálásak vagyunk annak, hogy rengeteg ember, szervezet, gyülekezet akadt, aki a megszólításnak eleget tett és segítette azt, hogy az ötlet megvalósulhasson. Hálásak vagyunk, hogy a Svájcban eltöltött idő alatt nemcsak ismereteink, kapcsolataink gyarapodtak, hanem egy kiváló lelkészcsapat kovácsolódott össze.

 

Bardócz Csaba lelkipásztor