Folytatódnak az IKE vezetőképzői

Senki nem születik vezetőnek, de mindenkinek megadatik a lehetőség, hogy azzá váljon. A március első hosszabbított hétvégéjén megszervezett IKE vezetőképzőn a Marosi-, Maros-Mezőségi-, Görgényi- és Küküllői Egyházmegyék ifjúsági csoportjainak lelkes vezetői igyekeztek elmélyíteni a vezetés alapjait.

Folytatódnak az IKE vezetőképzői

A képzés kihívásnak bizonyult. Kocsis András tréner megdolgoztatta a résztvevőket, lendületbe hozva a fiatalok agykerekeit. Ugyanakkor a sűrű program szórakoztató játékokkal és interaktív beszélgetésekkel volt megfűszerezve. Elmélet mellett a vezetőpalánták gyakorlatias feladatokat is kaptak: megoldást találni egy-egy általuk meghatározott problémára, mellyel munkájuk során találkoznak. Sikerülni fog ez nekik? Jogos kérdésünkre a következő 2 év fog választ adni, ez időben ugyanis a fiataljaink „terepre szállnak” és legnagyobb elszántsággal dolgoznak a közös célért: jó irányba terelni egyházmegyéik ifiseit táborok, fesztiválok, ifjúsági istentiszteletek, sportnapok és tematikus találkozók megszervezése és levezetése által.

Folytatódnak az IKE vezetőképzői

Az ifjúsági képviselőknek alkalmuk volt nagyobb betekintést nyerni munkakörükbe, ötleteket gyűjteni és csapatépítő tevékenységek által megerősíteni a baráti kötelékeket. A hétvége tanulságát mindenki saját magának levonta, egy biztos, minden egyházközségnek és egyházmegyének a javára szolgált a vezetőképzés!

 

Farczádi Ali, Maros-Mezőségi Egyházmegye IKE elnöke