Felhívás – közadakozás a csekelaki új templom felépítésére

Közadakozásra kéri az erdélyi református gyülekezeteket Kató Béla püspök és Láng Éva gazdasági igazgató, hogy a 250 lelkes csekelaki gyülekezet felépíthesse új templomát.

A körlevél tájékoztatása szerint a Csekelaki Református Egyházközség megpályázta régi templomának felújítását, 2021. április közepén a Csekelaki Református Egyházközség Presbitériuma, majd május elején annak Közgyűlése kimondta, hogy a Magyarország Kormányától templomfelújítási támogatásként megkapott összeget, az épület veszélyesen leromlott állapota miatt nem annak javítására, hanem kinézete és méretei szerint a régivel megegyező új templom építésére használná fel.

A templomépítéshez a gyülekezet megkapta az Erdélyi Református Egyházkerület és a Román Állam jóváhagyását, elkészíttette a terveket, de az időközben elszabadult árak miatt az eredetileg megítélt támogatás a templomépítés költségeinek alig a töredékét fedezi.

A csekelaki új templom látványterve

Ennek ellenére az egyházközség presbitériuma nem hátrált meg, hanem elhatározta, hogy a 2022-es évben pályázatokból és adományokból összegyűjti a templom pirosba való felépítéséhez szükséges 270.000 EUR-nak megfelelő összeget. A gyülekezet az alaphoz szükséges előleget 10.000 EUR-val kiegészítette és az egyháztagok hajlandóak legalább 25.000 EUR összeget adakozni erre a célra.

A körlevél arra kéri az egyházkerület gyülekezeteit, hogy segítsenek a csekelaki gyülekezetnek, lehetőségeik és adakozási jókedvük szerint támogassák tervük megvalósításában a közösséget.

 

Az Egyházközség banki adatai:

BANCA COOPERATISTĂ ALFA TÂRNĂVENI, Filiala Luduș

Parohia Reformată Cecălaca, CUI 12375292

Cod IBAN RO72 CRCO X270 5000 0098 1349

Cod SWIFT CRCOROBU