Felén túl! Megalakult az Erdővidéki és Kézdi- Orbai Egyházmegyei IKE Szövetség

Hetedik és nyolcadik egyházmegyeként megalakult az Erdővidéki és Kézdi- Orbai Egyházmegyei Szövetség, amelyek elnökségét választották meg, április 18 és 19-én.

Felén túl! Megalakult az Erdővidéki és Kézdi- Orbai Egyházmegyei IKE Szövetség

Az Erdővidéki Egyházmegyei IKE Szövetség Alakuló Közgyűlését Baróton tartották, ahol Molnár Sándor egyházmegyei ifjúsági előadó áhítata után, Tussay Szilárd az Erdélyi Református Egyházkerület ifjúsági referense mutatta be az IKE Szövetség felépítését és arra buzdította a fiatalokat, hogy merjenek felelősséget vállalni az egyházban, hiszen az ifjúsági munka kora az most aktuális és ennek megfelelően kell cselekedni, programokat szervezni. Ezt követte az elnökség megválasztása, így a következő három évben Molnár Sándor egyházmegyei ifjúsági szakelőadó munkáját, Kolumbán Andrea elnök, Kolumbán Ildikó alelnök, Nagy Mónika titkár és Pető Tímea- Ida pénztáros fogják segíteni. Az alakuló közgyűlésen hét gyülekezetből harminc fiatal érkezett.

Felén túl! Megalakult az Erdővidéki és Kézdi- Orbai Egyházmegyei IKE Szövetség

Az Erdővidéki Egyházmegyei Alakuló Közgyűlésével párhuzamosan Kézdivásárhelyen Sportnapok zajlottak, így a Kézdi- Orbai Egyházmegyei Alakuló Közgyűlésre vasárnap délután, április 19-én került sor, Kézdivásárhelyen. A Kézdi- Orbai Egyházmegyei IKE alakulón Dezső László- Levente kézdivásárhelyi beosztott lelkész hirdette Isten igéjét a tizenhárom gyülekezetből összegyűlt fiataloknak. Ezt követően struktúra bemutatás és az elnökségi tagok megválasztására került sor, így Szász István egyházmegyei ifjúsági előadó munkáját a következő években, Balogh István elnök, Borsai Janka alelnök, Bencze- Józsa Ottilia titkár és Vida Tímea pénztáros fogják segíteni. Tussay Szilárd egyházkerületi ifjúsági referens kiemelte, az ifjúság lázadni szeret és a formális kereteket mellőzni, viszont be kell látnunk, ezek a keretek egy lehetőséget és segítséget tudnak nyújtani az ifjúsági munkában, ezeket kell kihasználva építkezni. Az alkalmat Balogh István a Kézdi- Orbai Egyházmegye esperese zárta, aki megerősítette, hogy egyházmegyei szinten az ifjúsági munka továbbra is támogatást és bizalmat élvez.

Felén túl! Megalakult az Erdővidéki és Kézdi- Orbai Egyházmegyei IKE Szövetség

Félúton! Hiszen, a tizenöt egyházmegyéből nyolc már megalakult és eddig kilencven gyülekezet ifjúsági képviselőivel sikerült találkozni. Hisszük, hogy egyre több helyi gyülekezethez tudunk eljutni az egyházmegyék segítségével.

 

Köszönjük a bizalmat és az áldozatos, nagyszerű munkát!

 

Tussay Szilárd

ifjúsági referens