Évadot zártak a nyugdíjasok

A Diakónia Keresztyén Alapítvány jótékony tevékenységéről Erdővidéken sokan meggyőződhettek. A sokirányú gondoskodás értékes kezdeményezése a baróti Boróka nyugdíjas kör működtetése. Megalakulása óta immár harmadik tevékeny évadját zárta június végén a több mint 25 tagot számláló közösség. Ennek az időszaknak az értékelését a kör látogatói végeztek, akik nagy csodálkozásukra az évad utolsó találkozóján felmérőt írtak. 

Tíz kérdésre válaszolva kerekedett ki egy sikeres évértékelő, mely számvetésre késztette a nyugdíjasokat, és visszaigazolta a szervező Dénes Kingának, hogy valóban kell, sőt nagy szükség van egy  ilyen jellegű csoportosulásra. Ugyanis az ő felkérésére pillanthattam bele ezekbe a felmerőkbe.

– Mi újat hozott életükbe a kör? – szólt az első kérdés. A válaszadók feleleteiből kiderült, hogy megtapasztalták a közösség összetartó erejét, az évek során kialakult új barátságok jelentőségét, a hasznosan töltött idő fontosságát.

Évadot zártak a nyugdíjasok

A kiemeltek csoportjába mind a szellemi, mind a fizikai erőnlétet célzó  órákat találták fontosnak, érdekesnek es hasznosnak, márpedig minden alkalommal tanultak új dolgokat – bútorfestés, tojásírás, kirándulások, előadások során. A testi felüdülést  a tusnádi fürdőzések szolgáltatták. Az évnyitó  kedd mindenki szamara öröm volt, de nem kevésbé voltak hasznosak a közös bulik, a közös, ünnepre való hangolódás. Az újdonság erejével hatottak az öregotthonokban tett látogatások. A nyugdíjasok szint vittek a gondozottak életébe is.

A kör erényének ismertek el mindannyian a hasznos, magányoldó együttlétet, az új ismeretségek, barátságok kialakulását, mely a mai világban mintha kezdene kimenni divatból. Jó lenne, ha a férfiak is tálalnának számukra érdekes tevékenységeket, jelenlétükkel, véleményükkel színesítenék a körben töltött időt – válaszolták a többségben levő nők.

Évadot zártak a nyugdíjasok

A felmérők üzenete köszönet Dénes Kinga szervezőnek az önzetlenségért és a körültekintésért, melyet a foglalkozások tervezésében és kivitelezésében tanúsított, ugyanakkor minden nyugdíjasnak jó vakációt kívánva az általuk egyhangúlag megfogalmazott üzenetet kell tolmácsolnom: EZT FOLYTATNI KELL!!!

 

Barót,

Nagy Zsuzsa, nyugdíjas tanárnő