Először szerveznek ökumenikus keresztyén zenefesztivált Gyergyószentmiklóson

FeltöltŐ névvel szerveznek első alkalommal keresztyén zenefesztivált Gyergyószentmiklóson 2019. május 18-án. A szervezők ezáltal alternatív programot kívánnak nyújtani azoknak, akik ugyanezen a napon nem jutnak el a Debrecenben megszervezett Magyar Református Egység Napjára.  

A szervezők szerint a FeltöltŐ Keresztény Zenefesztiválegy dinamikus, modern, fiatalos zenére épülő fesztivál, amely keresztény értékeket közvetít korcsoporttól függetlenül bárki számára. A program keretén belül magyarországi és erdélyi zenekarok váltják egymást a színpadon, valamint különböző felekezetű, egyszerű és ismert emberek tesznek tanúságot a hitükről. A FeltöltŐ-t egy felekezetközi szervezőcsoport készíti elő. A szervezők között vannak baptisták, unitáriusok, reformátusok és katolikusok. A fesztivál jellegét a különböző keresztény tematikájú sátrak, kísérő programok is erősítik, amelyek által szeretnék Isten jelenlétébe vezetni az embereket. 

Először szerveznek ökumenikus keresztyén zenefesztivált Gyergyószentmiklóson

A fesztiválra távolról érkezőknek szállást is tudnak biztosítani. Nap közben a gyerekeket külön programok várják, ez idő alatt a felnőttek a dicsőítés mellett ellátogathatnak a kézműves vásárba, vagy egy tea, kávé vagy éppen alkoholmentes sör mellett elbeszélgetneknek a különböző felekezetű szolgálattevő lelkészekkel és papokkal. 

A szervezők közleménye azt is megemlíti, hogy céljuk, hogy az oda látogatók Istennel találkozhassanak, és rájöjjenek, hogy a Vele való kapcsolatban élet és erő van. Kiemelik, hogy az Istennel való élet örömteli és nem idejétmúlt. Eszerint tehát a rendezvény hidat akar építeni emberek és Isten között elősegítené a megnyílást, a falak lebontását egymás és a különböző felekezetek között. Másnap, május 19-én egy közös ökumenikus istentiszteletre fog sor kerülni. Bővebb információ a www.feltolto.ro honlapon.