Elkezdődött a Válts Irányt! – IKE Fesztivál Zeteváralján

Új helyszínen, a zeteváraljai ifjúsági központban kezdődött el július 5-én a Válts Irányt! – IKE Fesztivál.

Az eseményen a Válts Irányt! Band kísérte az éneklést. 📸 Kiss Gábor

Az esemény megnyitóján Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke emlékeztetett, hogy fesztiválok ideje a nyár, ezért örömteli, hogy az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége állandó helyen, Zeteváralján tudja ezután ifjúsági alkalmait megszervezni.  A zeteváraljai helyiséget a magyar kormány támogatásával újították fel, hogy a modern kor igényeinek megfelelő táborozóhelyet tudjanak a fiatalok számára felkínálni. A püspök beszámolt arról is, hogy nemrégiben egy új helyiséggel egészítették ki a központot, egy svájci lebontott tornacsarnokot építettek fel a területen. A fesztivál témájához kapcsolódva Kató Béla elmondta, hogy Isten azt szeretné, ha mindenki a saját szülőföldjén tudna boldogulni, örömet lelni abban, amit csinál. Ehhez pedig az egyházkerület szeretne a fiataloknak lehetőséget, infrastruktúrát is teremteni, hogy ezt az örömöt együtt tudják megélni. Hangsúlyozta, hogy míg a világban a félelem uralkodik, az, akinek hite van, és ezt a hitet a közösségben meg is éli, az örömmel, félelem nélkül élhet.

Kató Béla püspök: akinek hite van, és ezt a hitet a közösségben meg is éli, az örömmel, félelem nélkül élhet. 📸 Kiss Gábor

Tussay Szilárd, az Erdélyi Református Egyházkerület ifjúsági referense köszöntőjében a fesztivált szervező munkatársaknak mondott köszönetet. A fesztivál előtt közel harminc ember dolgozott az esemény létrejöttén, amelyen időközben 114 ember dolgozik. A fesztivál főszervezője megköszönte az Erdélyi Református Egyházkerületnek, hogy a táborhely létrehozásával lehetőséget adott a fiataloknak az együttlétre és azt kívánta a résztvevőknek, hogy használják ki a program és a helyszín adta lehetőségeket.

A zeteváraljai táborhelyszín. 📸 Kiss Gábor

A Válts Irányt! – IKE Fesztivált, amelyre idén közel ezer fiatal jelentkezett, kétévente szervezi meg az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége, amelynek az elmúlt években több helyszíne is volt. A kezdetekben Szovátán találkoztak a fiatalok, majd Nagyenyedre, a Bethlen Gábor Kollégium udvarára és épületébe költözött. Idéntől a fesztivál állandó helyszíne Zeteváralja.