Eljegyzés a Keskeny út sátorban

Csütörtök után úgy tűnt, hogy a Tusványos második fele már nem tartogat érdekességet, újdonságot. Az Úristen és két betérőnk elhatározása erre keményen rácáfolt.

Eljegyzés a Keskeny út sátorban

Kádár Zoltán János nagyszerű áhítata után Beke Boróka lelkipásztornő előadása következett, aki az Édesanyaság, avagy a karrier kettősségéről beszélt. Négygyerekes anyukaként, lelkipásztornőként, és egyházkerületi lelkészértekezleti elnöknőként hitelesen szólhatott az érdeklődő hallgatósághoz. Az előadónőt, úgy ahogy az Tusványoson a Keskeny út sátorba lenni szokott kérdések áradata árasztotta el, és a válaszok által betekintést nyerhettek a hallgatók egy lelkész család életébe. Sokan meg is jegyezték, hogy ilyen nyitottságban nem lehet élni, ők nem élnének.

Eljegyzés a Keskeny út sátorban

Az előadás után egy meglepő eseményre került sor. Két fiatal már a nap elején jelezte, hogy szeretnék itt a sátorba, ahová több éve barátaikkal járnak eljegyezni egymást. Természetesen támogattuk őket elképzelésükben. Az előadáson ott lévő lelkipásztor csapat összedugta a fejét és együtt állítottuk össze az esemény forgatókönyvét, majd a Keskeny út sátor programfelelőse, e sorok írója, Bardócz Csaba lelkipásztor egy igével köszöntötte a fiatalokat. Az igazgyöngy példázatára hívta fel a két fiatal és a hallgatóság figyelmét, ahol az ember, aki az igazgyöngyöt megtalálta, minden mást elengedett, hogy a számára legértékesebbet megszerezhesse és megtarthassa. Az is elhangzott, hogy ez az egymásnak mondott igen, mindenki másnak mondott nem is egyben.

Eljegyzés a Keskeny út sátorban

Megható és örömteli ünnep volt ez a nap mindannyiunk számára, a fiatalok a számukra összegyűjtött pénzajándékot felajánlották a Keskeny útnak, mi pedig délután a táborozók között osztottuk szét. Kádár Zoltán János egy kalapból osztogatta a pénzt. 113 lej és 1500 forint talált így gazdára a táborozók között. 

Eljegyzés a Keskeny út sátorban

Az esti népes gitárest után egy érdekes beszélgetésre került sor. Fakhouri József libanoni édesapától és székely édesanyától származó férfiú által betekintést nyerhettünk mindabba, ami a közel keleten és a fekete kontinensen zajlik. Jó volt egy szemtanútól tájékozódni ebben a kérdésben. 

Eljegyzés a Keskeny út sátorban

Ezt a meglepetésekben gazdag napot imádsággal zárhatjuk. Imádkozunk azért, hogy a két fiatal tovább erősödjön az elhatározásukban és a jegyesség idejét arra használhassák fel, hogy egymást jobban megismerjék és megszeressék. De imádkozunk azokért az emberekért is, akik a hitükért életveszélyben vannak. Adja az Isten, hogy ezen a Földön mi emberek ne csak hirdessük, hanem meg is élhessük a békét és szeretetet.

Bardócz Csaba