Egyháztörténeti kiállítás a nemrég megnyílt Erdélyi Református Múzeumban

Az Erdélyi Református Múzeum a Reformáció 500 éves évfordulója alkalmából a Kegyesség és/vagy reprezentáció. Erdély református öröksége című időszakos kiállítással várja látogatóit.

A tárlat a maga valójában mutatja be az erdélyi református egyház sokszínűségét, összképet nyújt a Reformáció óta eltelt 500 év századokon átívelő folyamatairól, ugyanakkor kiemeli a helyi sajátosságokat, egy-egy vidék református gyülekezeteinek életét, az egyes korszakok legfőbb jellemzőit. „Kegyes” patrónusok nélkül azonban nem beszélhetünk református örökségről, így a kiállított tárgyak a református hívek kegyességének és reprezentációs megnyilvánulásának példái.

Egyháztörténeti kiállítás a nemrég megnyílt Erdélyi Református Múzeumban

A kiállítás 2018. március 25-ig látogatható az Erdélyi Református Múzeum kolozsvári Bocskai tér (Piața Avram Iancu) 14 szám alatti épületében. Nyitva tartás: hétfőn, szerdán és pénteken 10 és 13 óra, valamint kedden és pénteken 16 és 18 óra között. Csoportokat, egyeztetés szerint, a nyitvatartási renden kívül is fogadunk. Elérhetőségek: erdelyireformatusmuzeum@gmail.com; 0722540693 (Tamás Iringó).