Egyházmegyei imalánc indult Kolozsváron

Egyházmegyei imanapokat tartanak a Kolozsvári Református Egyházmegye öt templomában a Reformáció 500 programsorozat keretében. A Presbiteri Szövetség kezdeményezésének első találkozóját szerdán, március 22-én rendezték meg Kolozsváron, a Kakasos templomban, a továbbiakban pedig Magyarfenesen, Pusztakamaráson, Hídelvén és a Törökvágáson folytatódik az imalánc.

Egyházmegyei imalánc indult Kolozsváron

„Az esemény célja az, hogy minél több embert közelítsünk Istenhez, minél több alkalmat, lehetőséget adjunk egyháztagjainknak, hogy találkozzanak egymással, és egyben a templomon, az egyházon keresztül Istennel is találkozzanak, átérezzék a reformáció áldásait.” – fogalmazott Floriska István szervező, a Kolozsvári Református Egyházmegye Presbiteri Szövetségének elnöke.

Egyházmegyei imalánc indult Kolozsváron

Dr. Pap Géza lelkipásztor áhitatában felhívta a figyelmet a reformáció és az idei egész éves megemlékezés jelentőségére, valamint a hit értékéről és erejéről beszélt. Az áhítatot követően dr. Ősz Előd levéltáros tartott előadást A reformátori örökség magyar tolmácsa, Szenci Molnár Albert címmel, tanulságos történetek, érdekességek sorával ismertetve a nyelvtudós, fordító és zsoltárköltő életét és munkásságát.

A rendezvényen – a Protestáns Teológiai Intézet hallgatóinak közreműködésével – református egyházunkért, családjainkért, gyermekeinkért és fiataljainkért, népünk megmaradásáért, valamint a szórványban élőkért imádkoztak közösen az egybegyűltek.

Egyházmegyei imalánc indult Kolozsváron

A következő imanapot május 25-én rendezik meg Magyarfenesen, a nyár folyamán pedig Pusztakamarás, Hídelve és a törökvágási gyülekezetek is bekapcsolódnak az imaláncba.

 

Berekméri Gabriella

Fotó: Bethlendi Tamás