Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó Székelykeresztúron és Kisgalambfalván

Negyedik alkalommal szervezték meg a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye Ifjúsági Sporttalálkozóját, amelyen 10 egyházközség közel 100 fiatalja vett részt. A rossz idő miatt a rendezvénynek a Székelykeresztúri Zeyk Domokos líceum sportcsarnoka, illetve kisgalambfalvi sportcsarnok és kultúrotthon biztosított helyet. 

Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó Székelykeresztúron és Kisgalambfalván

Moldovan Radu felsőboldogfalvi lelkipásztor, egyházmegyei ifjúsági előadó áhítata után a két helyszínen zajlottak az események. A fiatalok több területen is összemérhették tudásukat: gyorsszaladás mellett a nagy népszerűségnek örvendő futball bajnokságon nyolc csapat mérkőzött meg. A hagyományos kosárra dobás mellett idén először darts versenyt is szerveztek a fiataloknak. Az éhes sportóknak idén is a Kisgalambfalvi Református Egyházközség önkéntesei biztosították az ebédet, majd további két sportágban próbálhatták ki magukat az ifisek, tollaslabdában és asztali teniszben. 

Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó Székelykeresztúron és Kisgalambfalván

A délutáni mérkőzések után osztották ki a díjakat, de a résztvevő fiatalok mindannyian egy kis érmével távozhattak a helyszínről. Moldovan Radu egyházmegyei ifjúsági előadó megköszönte Rátoni Botond kisgalambfalvi lelkipásztornak, hogy megszervezte a találkozót, valamint mindazoknak, akik ebben segítettek neki. A záró alkalmon ugyanakkor két fontos eseményt is kiemeltek, a már hagyományosan megszervezett egyházmegyei tábort, valamint az azt követő Válts Irányt IKE Fesztivált is a fiatalok figyelmébe ajánlotta. A sportnapot Rátoni Botond lelkipásztor zárta imával. 

 

Szigyártó Noémi, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye Ifjúsági Szövetségének elnöke