Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegyében

Szombaton, május 21-én d.e. 9,00 órakor vette kezdetét Nagygalambfalván és Kisgalambfalván a II.Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye szervezésében. A találkozóra 20 egyházközség 207 fiatalja jelentkezett be. A találkozó rövid áhítattal vette kezdetét, amikor Kántor Csaba esperes a Róm.9,10 igeverssel indította a napot „Nem azé aki akarja, sem nem azé aki fut, hanem a könyörülő Istené”. Gyerkó Levente, nagygalambfalvi polgármester is köszöntötte a jelenlévőket és abbéli reményét fejezte ki, hogy immár hagyománnyá lehet alakítani az egyházmegyei sporttalálkozót és a helyszínt Nagygalambfalva illetve Kisgalambfalva mindig szívesen biztosítja. A fiatalok összemérhették tudásukat és ügyességüket a következő sportágakban: gyorsszaladás, íjászat, foci, kosár, asztalitenisz, tollas-páros és ügyességi vetélkedők. A legnagyobb népszerűségnek a foci örvendett, összesen 16 csapat nevezett be, melyekből Nagygalambfalva lett az első helyezett, Mátisfalva-Székelymagyaros lett a második helyezett illetve Ócfalva nyerte a harmadik díjat.

Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegyében

További eredmények: Kosárlabda – I.hely Székelyudvarhely Szombatfalva, II.hely Székelyudvarhely Belváros, III.hely Betfalva,

Ügyességi vetélkedők: I.hely Székelyszenterzsébet, II.hely Kányád, III.hely Patakfalva.

Tollas-páros: I.hely  Sólyom Gabriella/Vetésy Andrea, II.hely Gagyi Andrea/Kelemen Irénke, III.hely Kányádi Orsolya/Szakács Boglárka.

Az egyéni vetélkedők helyezései:

Gyorsszaladás fiúk: I.hely Joó Zsolt, II.hely Szász Magor, III.hely Mester Zoltán,

Gyorsszaladás lányok: I.hely Török Eszter, II.hely Ferencz Eszter, III.hely Nagy Bogi,

Íjászat: I.hely Páll Zalán, II.hely Szabó Ottó, III.hely Páll Attila-Csaba,

Asztalitenisz lányok: I.hely Micke Johanna, II.hely Sófalvi Júlia, III.hely Ambrus Beáta,

Asztalitenisz fiúk: I.hely Dán Attila, II.hely Csiki Sándor, III.hely Geréb Dávid,

Asztalitenisz lelkipásztorok: I.hely Geréb László, II.hely Moldovan Radu, III.hely Hegyi Sándor.

Az ünnepélyes díjkiosztás előtt Kányádi György, nagygalambfalvi lelkipásztor szólt a fiatalokhoz és arra kérte őket, hogy a sportnapon történt testi megmérettetések után vállalják fel a lelki megmérettetést is, hiszen a mai világban kész harcot jelent megélni a keresztyén hitet.

Az esemény főszervezője, Moldovan Radu felsőboldogfalvi lelkipásztor, a Székelyudvarhelyi Református egyházmegye ifjúsági előadója az eseménydús napot azzal a gondolattal zárta, hogy a sportnapnak, helyezésektől függetlenül mindenki a győztese. Ennek fényében minden résztvevő egy-egy érmét kapott. Ugyanakkor megköszönte a segítőknek a szervezésben nyújtott segítséget, megköszönte a helyi önkormányzatnak és az iskolának a helyszínt illetve a helyi egyházközségeknek a hathatós segítséget. Külön kiemelte a Kisgalambfalvi főzőcsapatot, akik az ebédet biztosították a jelenlévőknek. Végül arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy a következő nagy méretű találkozásra lehetőség Szovátán lesz, augusztus 9-13 között a III. Válts Irányt IKE fesztiválon, ahova szeretettel várnak minden érdeklődő fiatalt.