Dupla Káté – együtt a Kolozsvári Református Egyházmegye konfirmandusai

Interaktív, vicces, kalandos, titokzatos, egyedi – ezek a szavak jellemzik a legjobban a szombaton megrendezett Dupla Kátét, amely idén a Most tényleg? címet viselte.

A Kolozsvári Református Egyházmegye Ifjúsági Szövetsége másodjára rendezte meg a találkozót, amely az első- és másodéves konfirmandusokat várta rendhagyó kátéórára, ahol játékos eszközökkel boncolgattak egy-egy komolyabb témát.

Idén a kolozsvár-bulgáriatelepi református templomban találkoztak a fiatalok.

Az idei alkalomnak a Kolozsvár-Bulgáriatelepi Református Egyházközség adott otthont, ahol a templom különböző pontjain stációk helyezkedtek el. A mintegy 100 résztvevő kisebb csoportokat alkotva indult felfedezőútra, hogy mihamarabb kiállják a kolozsvári IKE-s csapat próbáit. A stációk játékai és feladatai egy-egy rejtett kihívást, üzenetet hordoztak, előkészítve a későbbi előadást. Barta István lelkipásztor interaktív módon, Dzsingisz kán és a sólyom történetére alapozva beszélgetett a belső és külső harcokról a konfirmandusokkal, feltárva ezek mivoltát, kiváltó okait, valamint a vigyázó sólymok kilétét.

Mint mindig, a jó hangulatot nemcsak az eleven és jókedvű csapat biztosította, hanem a Laudate együttessel való pörgős és dallamos dicsőítés is. A kolozsvári egyházmegye konfirmandusai emlékezetes szombatot tudhatnak maguk mögött, jövőre pedig újra várja őket egy nem mindennapi Dupla Káté.