Díjakat osztott a szakkollégium a XXIV. TDK-n

Március 29.-április 1. között került megszervezésre Marosvásárhelyen a XXIV. Tudományos Diákköri Konferencia. A konferencia történetében immár másodjára osztott rendkívüli díjakat a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium. A szakkollégium 2015-ben alakult, jelenleg 88 Mogye és Református Asszisztensépzős hallgatónak nyújt nemcsak szállást, hanem igényes szakmai és lelki/közösségépítő programokat is. Kiemelten fontos a szakkollégium számára az, hogy díjazza a tehetséges, tudományos munkát végző diákokat, ezt a célt szolgálják a diákoknak megítélt, lakhatási ingyenességet biztosító ösztöndíjak, valamint a Tudományos Diákköri Konferencián kiosztott rendkívüli díjak is. 

Díjakat osztott a szakkollégium a XXIV. TDK-n

A díjazottak idén a szakkollégium és az Erdélyi Református Egyházkerület, valamint a Pallas Athene Domus Concordiae Alapítvány közös díjait vehették át, összesen 450,000 forint értékben. Két kollégista részesült pénzbeli juttatásban a konferencián való részvételért: Bíró Adél Bernadett (V. éves, Általános Orvosi Kar) és Mihály Péter (IV. éves Általános Orvosi Kar). 

A két kollégista diákon kívül egy külsős diák részesült pénzbeni juttatásban kiemelkedő kutatói tevékenységéért (Forró B. Tímea, VI. éves, Általános Orvosi Kar), valamint egy oktató, kiemelkedő témavezetői tevékenységéért (Dr. Kerekes-Máthé Bernadette egyetemi adjunktus). A díjazottakat egy hét oktatóból áló, dr. Dénes Lóránd tanulmányi igazgató által vezetett munkacsapat  választotta ki. A díjakat Les Zoltán, a kollégium lelkész igazgatója adta át. 

A díjazottaknak további sikeres munkát kívánunk, a támogatóknak pedig köszönjük a felajánlott díjakat!


Forrás: Gecse kollégium