Diakónusképzés indul Sepsikőröspatakon

A Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókja a svájci HEKS/EPER és a német Brot für die Welt (Kirchen helfen Kirchen) segélyszervezetek által támogatott Inclusion of People with disabilities projekt keretén belül diakónusképzésre hívja az EREK gyülekezeteinek szolgálatra-, cselekvésre kész diakónusait vagy gyülekezeti tagjait, akik elhivatást éreznek aktívan bekapcsolódni gyülekezetük szeretetszolgálatába. 

A képzés célja gyülekezeti diakónusok kiképzése fogyatékossággal élő személyekkel való szolgálatra, akik a képzés következtében fogyatékos személyeket érintő programot/projektet indítanak saját gyülekezeteik körében. A képzésen résztvevők szakmai felkészítésben részesülnek, útmutatást, gyakorlati segítséget kapnak egy igényfelmérés elkészítéséhez, valamint saját projektjeik tervezéséhez, lebonyolításához. Az így megszületett projektekhez, a szakmai segítség és kísérés mellett a Diakónia Keresztyén Alapítvány anyagi támogatást is nyújt.

A képzés felhívásában arra kérik a lelkipásztorokat, hogy olyan szolgálatra kész személyt küldjenek gyülekezetük megbízottjaként, aki szívén hordja fogyatékkal élő testvéreink ügyét és hatékonyan tud szolgálni saját közösségében.

Tekintettel arra, hogy a helyek száma korlátozott (maximum 15 fő) a felvételnél a jelentkezési sorrendet fogják figyelembe venni.

A képzés helyszíne: Írisz- tábor, Sepsikőröspatak.

Időpont: 2024 április 5-7., 16:00 órai kezdéssel

Jelentkezési határidő: március 25.

Aki többet szeretne megtudni vagy jelezni kívánja részvételi szándékát, telefonon és e-mail-en érdeklődhet a diakónusképzés felől az alábbi elérhetőségeken:

Email: pwdinclusion@gmail.com

Tel: 0758305761