Dél-Erdélyi Régiós Nőszövetségi Találkozó Erzsébetvároson

A Brassói Egyházmegye Nőszövetsége szervezésében szeptember 24-én Erzsébetvároson került megrendezésre a Dél-Erdélyi Régiós Nőszövetségi Találkozó, ahová három egyházmegye (Brassói, Hunyadi és Nagyenyedi) gyülekezeteiből mindegy 210 képviselő gyűlt össze.

Dél-Erdélyi Régiós Nőszövetségi Találkozó Erzsébetvároson

A regisztrációt istentisztelet követte. Igét hirdetett Bedő Boróka, kőhalmi beosztott lelkipásztor az ApCsel 9,36-43 alapján.

Az egybegyűlteket Kassay Judith Katalin, a Brassói Egyházmegye Nőszövetségi elnöke, Nt. Miklósi Mátyás Csaba, Erzsébetváros lelkipásztora és Nt. Szegedi László, a Brassói Egyházmegye esperese köszöntötte. A köszöntő beszédeket és számbavételt követően a résztvevőket a helyi gyülekezet kórusa énekszóval köszöntötte, Miklósi Zsófia Villő tiszteletes asszony vezetésével.

Dél-Erdélyi Régiós Nőszövetségi Találkozó Erzsébetvároson

A program Dr. Buzogány Emese, kolozsvári kórházlelkész „A református család szerepe ma – családi kapcsolatok” címmel tartott előadásával folytatódott. Az előadás követően kiscsoportos beszélgetésekre került sor. A csoportok feladata többek között az volt, hogy nevezzenek olyan személyeket, akik maradandó nyomot hagytak a lelki életükben, hozzájárultak a lelki fejlődésükhöz. Továbbá, arra a kérdésre keresték a választ, hogy kinek hogyan vesz részt a családja a gyülekezeti életben.

A csoportokban megfogalmazott válaszok kiértékelése után a program az örmény katolikus templom látogatásával folytatódott. Majd az Apafi kastély mellett elhaladva az étkezőbe érve, a találkozó ebéddel és tombolázással zárult.

Dél-Erdélyi Régiós Nőszövetségi Találkozó Erzsébetvároson

A résztvevők szeretettel gondolnak vissza az együtt töltött áldott napra. Köszönetüket fejezik ki a szervezőknek, és Isten áldását kérik életükre, szolgálatukra!

 

Könczei Katinka

Fotó: Papp Gyula Attila