Brassó egyházmegyei fiatalok az ivói Erzsébet táborban

2015 augusztus 16-21. között a Brassói Református Egyházmegye gyermekei, fiataljai immáron második alkalommal vehettek részt az Ivói Erzsébet Táborban. Az elmúlt  esztendőben nyitotta meg kapuit festői környezetben az erdélyi táborközpont. Ahhoz, hogy a tábor valóban felejthetetlen pillanatokat nyújtson számunkra, azonban kevés lenne a friss Hargitai levegő, a csodálatos környezet, szükség van arra a lelkes csapatra, akik fogadtak bennünket, akik a különböző színesebbnél színesebb programokat vezették, akik valóban örömtelivé, tartalmassá varázsolták a hetünket.

Brassói fiatalok az ivói Erzsébet táborban

A felcsendülő tábordal érdekes, tartalmas programokra hívogatott össze bennünket a hét folyamán. Kézműves foglalkozások, furfangos vetélkedő, táncház, ének és tánctanulás, mese-, tábordal írás, tábori olimpia, bátorságpróba, Erzsébet vetélkedő, ki mit tud, óriásbábos bábszínház, túra a vadasparkba, kirándulás a Madarasi Hargitára, a szentegyházi Fili ház látogatása, termálfürdőzés, mind-mind olyan programok, amelyek felkeltik kicsik és nagyok érdeklődését egyaránt. Idén mi voltunk azok a kiváltságosak, akik augusztus 20-át, Magyarország Nemzeti Ünnepét a táborban tölthettük. Rövid ünnepi műsorral, a Magyar és Székely himnusz eléneklésével emlékeztünk, ünnepeltünk, majd kenyérszentelésre került sor, és a megszentelt kenyérből mindenki részesülhetett.

Brassói fiatalok az ivói Erzsébet táborban

Mintegy 150-en tölthettük együtt ezt a csodálatos hetet és mondhatjuk bizton, hogy valóban a tartalmas pihenés helyszíne volt számunkra az Erzsébet tábor. Amikor véget ért a tábor és elváltak egymástól a gyermekek, egymás nyakába borulva könnyeikkel küszködve, reménykedtek abban, hogy jövőre ismét találkozhatnak, ugyanitt. Egy élményekben gazdag hét végéhez érkezve megköszönjük mindazoknak, akik lehetővé tették számunkra ezt a tábort, különös tekintettel Magyarország Kormányának, hogy el nem felejtkeznek szórványban élő gyermekeinkről sem, a táborvezetőknek, programfelelősöknek szolgálatát, hűségét, türelmét, természetesen a Mindenható Úristennek, hogy gondot visel ránk, és gyermekeinkre.

 

Miklósi Mátyás-Csaba

Brassói Református Egyházmegye Ifjúsági előadója