Biztos pont(ok) önmagunk felé

A 2017-es Tusványos második napján a Keskeny út sátorban már reggel szentmisén vehettek részt a fesztiválozók, amit Bilibók Géza tusnádfürdői plébános mutatott be.

Biztos pont(ok) önmagunk felé

Ezt követte egy keresztény meditáció, mely lehetőséget nyújtott arra, hogy a betérők elcsendesedjenek a fesztiválos pörgés közepette és magukba nézzenek a zajos mindennapok futószalagszerű egymásutánjában. Az utána következő délelőtti fesztiválos áhítatot Incze Zsolt György esperes tartotta.

Majd az Önismeret függőség? ,,Képzelj egy tükröt; gondold, hogy belenézel; hidd el, amit látsz.” (Fodor Ákos) című előadást hallgathattak meg az érdeklődők, melyet Homa Ildikó, kolozsvári pszichológus, szociális testvér tartott. Az előadó kihangsúlyozta az önismeret és az önértékelés fontosságát, de óvva intett attól, hogy önismeret függőségbe essünk. Utat mutatott arra, hogy – hitünket tekintve – mások megismerésére, csak a helyes önértékelés tükrében leszünk képesek. A délelőtti programokkal párhuzamosan zajlottak gyerekprogramok a sátor mellett. Ezek közül a legnépszerűbb az arcfestés volt.

Biztos pont(ok) önmagunk felé

Délután, az előző naphoz hasonlóan, újra láthatatlan színházba térhettek be az elcsendesedni vágyók, ahol a ki vagyok kérdéskörén át önmagukhoz kerülhettek közelebb. A nap levezetéseként a Keskeny út zsíros kenyérrel és teával várta a vendégeit a gitáresten.

 

Nagy Csenge, Baróti Tibor, Bardócz Csaba