Az Üzenet júniusi első számából

Június 4-én 95 éve annak, hogy Magyarországot szétdarabolták. Az Üzenet 3-on oldalán érdekes és szomorú adatokat, történetek olvashatunk az ominózus békediktátumról Trianon. Amiről még mindig keveset tudunk címmel.

Horváth Levente címoldalas írásában a szeretetről ír egy különös megvilágításban. Cikkének címe Szeretet: megindulni „lefele”.

Nemzetközi kongresszust tartottak a vallásszabadságról, a keresztyének és muzulmánok kapcsolatáról, a liberális nyugati felfogásról Madridban – erről tudósít dr. Békefy Lajos.

A marosludasi gyülekezetben hálaadó istentiszteletet tartottak a közösségi ház felavatása alkalmából, ugyanakkor közmunkával újították fel a cserefalvi templomot – fényképes beszámolókkal Kiss Gábor jelentkezik.

Az Üzenet júniusi első számából

Harang és reménységgel címmel közöl írást Bancea Gábor. A sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai gyülekezet lelkipásztora a harangöntésről és a közösség formálódásáról osztja meg gondolatait.

A lap második oldalán Lőrincz István Mannás kosár című rovatában a gyülekezetről ír, egy érdekes anekdota pedig azt taglalja, hogyan szeretnék a hívek hallani a prédikációt: A megreparált baj, avagy konyhakés a szószéken.

Az Üzenet harmadik oldalán folytatódik Veress László jegyzetsorozata: a szerző ezúttal a tartozásról mondja el gondolatait. Mindenkinek tartozunk – elsősorban szeretettel – , de legfőképpen az Úrnak.