Az Üzenet február elsejei számából

Február első részében a házasság hetére szoktunk emlékezni. Abban az időszakban, amikor az amerikai kultúra a Valentin-napi őrületet igyekszik terjeszteni világszerte. Lapunk Sógor Árpád lelkipásztorral készített interjút. A családterapeutaként is ismert szakemberrel a házasságról, a válások okairól és a boldogság értelmezéséről beszélgettünk. 

Az Úr az én kősziklám – vallja Vincze Minya István nyárszói lelkipásztor, aki immár több mint 20 éve szolgál gyülekezetben. A kalotaszegi településen készített riport szerzője Hover Zsolt.

Az Üzenet február elsejei számából

Világszerte hatalmas megdöbbenést keltett a franciaországi terrorcselekmény. A véres esemény felvet néhány igen fontos kérdést. Hol vannak a határok a kultúrák és világvallások között, amiket nem lehet büntetlenül átlépni sem Európában, sem másutt? Mennyire lehet elmenni a mások számára szentnek tekintett értékek gúnyolásában, kifigurázásban? – vélemények, háttéranyagok a párizsi merényletről az Üzenet 5. és 6. oldalán. 

Hogyan nézünk ebben az évben önmagunkra? Gyűjtöttünk-e elég erőt az ünnepek alkalmával az új esztendőre? – ezekre a kérdésekre keresi a választ címoldalas írásában a Madarasi-Feketén szolgáló Károly Károly lelkipásztor.

Istent ne a világhálón keresd! – hívja fel a figyelmet hasonló című jegyzetében Veress László.

Bűnről, bűnhődésről és bocsánatról olvashatunk a Nem tudom már jóvátenni című írásban, amelyet Bányai László jegyez.

Nemrég emlékeztünk meg a magyar kultúra napjáról, ebből az alkalomból Himnuszunk zivataros évszázada címmel közöl írást Csohány János nyugalmazott debreceni teológiai tanár.