Az Üzenet anyák napi számából

Isten rendszeresen emlékeztet arra, úgy neveljem gyermekeimet, hogy közben ne felejtsem el, kitől kaptam– írja anyák napi címoldalas írásában Bántó-Tamás Csilla. Fábián Tibor Az én mamám című írásában nagymamájáról emlékezik meg. Az ünnepkörről szóló megemlékezést egészíti ki Csorba Piroska Mesélj rólam című verse, valamint egy megindító jegyzet: Fizetve.

Hogyan bánunk Istennel? Mikor imádkozunk hozzá? – ezekre a kérdésekre keresi a választ Veress László Cselédek és fiak című jegyzetében.

A legtöbb vallásban ott van a békesség és a megértés – állítja Békefy Lajos abban az írásában, amely a kultúrák és vallások létfontosságú találkozásáról szól. Elsősorban a három nagy világvallásról: keresztyének, muzulmánok és zsidók.

Az orosz-ukrán konfliktus miatt egyre rosszabb helyzetben vannak a kárpátaljai magyarok, és hosszú távú segélyezésre szorulnak. A segélyakciókról és az ottani helyzetről a 4 oldalon olvashatnak.

Az Üzenet anyák napi számából

A Nyárádszentbenedeken tartott generális vizitációról Kiss Gábor számol be, a Hírek – Események oldalról pedig többek között megtudjuk, hogy a Mikó-ügy Strasbourgba kerül. Kató Béla püspök szerint, ha az Emberi Jogok Európai Bíróságán nem értik meg az erdélyi egyházak és intézményei között fennálló viszonyt, akkor Romániában komolyan veszélybe kerülhet a tulajdonhoz való jog.