Az Üzenet 2013. októberi első számából

Az Üzenet 2013. októberi első számából

Miként élnek Dél-Erdélyben a Zsil-völgyi magyarok? – erre a kérdésre kaphatunk választ Márton Zoltán cikkéből a Dél-erdélyi sorsok című írásából.

A verespataki bányaprojektről ma már mindenkinek, még az utca emberének is van véleménye: az októberi Üzenetben az erdélyi történelmi egyházak nyilatkozata olvasható.

Közösségépítő emberek címmel olvasható a sepsikőröspataki Zsigmond Sándor írása, amelyben az egyházak tudatos elsorvasztásáról valamint a céltudatos lelkipásztorok munkájáról értekezik.

Érdekes jegyzetet közöl Fábián Tibor a sajtó függetlenségéről.

Rendhagyó  írás olvasható Veress László tollából: a marosszentkirályi lelkipásztor néhány fiatallal együtt érdekfeszítő hajóutazáson vett részt az Északi-tengeren. Több volt ez az utazás, mint egy felejthetetlenül szép élmény: a Szentírás történetei váltak valóssággá életükben és minden egyes nap tanulságokkal szolgált. Naponta egyre többet érthettek meg valamit abból, ahogy Isten akarja vezetni életüket. A tanulságos olvasmányt lapunk folytatásokban közli.

A Mannás kosár című rovatban Lőrincz István az ókori Rómát, az ott alakult keresztyén gyülekezetet mutatja be Pál apostol levelén keresztül.

Hegyre néző ember című cikkben a lap a száz éve született Mester István marosvásárhelyi lelkipásztorra emlékezik.

A 125 éves a segesvári templomról Kiss Gábor közöl fényképes beszámolót.

Az Üzenet 2013. októberi első számából

A lapból megtudhatjuk, hogy Almásmálomban közadakozásból építettek gyülekezeti házat, nagy ünnepet tartottak Magyarón, a Kárpát-medencei Lelkipásztori Focikupát, amelyet ez úttal Kolozsváron rendeztek, a bihari csapat nyerte.