Az Üzenet 2013. augusztus 15-i számából

Egyházunk válságban van. Gazdaságilag, a lélekszám csökkenése, de a lelkipásztori életpálya szempontjából is. Ezek ellen csak tudatos építkezéssel lehet védekezni – vallja Kató Béla. A cikk a püspök egyházkerületi közgyűlésen elhangzott jelentésének rövidített változata.

Az Üzenet 2013. augusztus 15-i számából

 

A vezércikkben Szép Eduárd az újkenyérre való felkészülés során a bő termésről valamint Isten áldásáról osztja meg gondolatait az olvasóval.

Ráhatás vagy halogatás? – ezt a címet viseli Somogyi Botond jegyzete, amely a román igazságszolgáltatásról szól. Balkáni stílusban, sok bürokráciával, a korrupció útvesztőiben hosszú halogatással próbálja elodázni a megoldásra váró ügyeket, a nemzetközi szerződésekben aláírt és megígért kötelezvényeket – írja többek között a szerző.

A presbitereknek szóló oldalon Floriska István a Köpecen tartott egyházkerületi presbiteri konferenciáról ír, Mikola József pedig egy Hidalmáson szervezett presbiteri továbbképzésről.

Isten törvénye: tükör és iránytű című cikkében Papp György a 450 éves Heidelbergi Káté tanításait, azoknak fontosságát tárja elénk.

Az Üzenet 2013. augusztus 15-i számából

Értse meg, tiszteletes úr, a vallási kérdések nálunk a családban az asszonynak a dolga – írja a Mannás kosár rovatban Lőrincz István, aki folytatja a Filippi levél bemutatását. A cikkíró szerint templomainkban több az asszony, mint a férfi, ezért a nőknek missziói küldetésük van a férfiak fele, hogy azok is jelen legyenek a templomban, a gyülekezeti munkában.

Lőrincz István írása mellett olvasható a főszerkesztő tollából egy újabb jegyzet: ezúttal az augusztus elején Barcelonában véget ért vizes vb-ről és a sikeres magyarokról.

Az Üzenet augusztus 15-i számában a fentieken kívül fényképes beszámoló található a magyarkiskapusi vallásórások kövendi kirándulásáról, a szászrégeni bibliahétről, a magyarpalataki falunapról, a kézdivásárhelyi nőszövetség budapesti kirándulásáról.

 

Címlapfotó: http://www.kap2011.eu/