Az időseket ünnepelték Sepsiszentgyörgyön

A Diakónia Keresztyén Alapítvány idősgondozó szolgálata minden évben október 1-jén, az idősek világnapján megemlékezik és együtt ünnepel az idősekkel. Idén a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban szerveztünk ünnepi zenés műsort, ahol a Sepsi Református Egyházmegye esperese, Incze Zsolt a „te jól tetted, hogy eljöttél…” (ApCsel 10,33) bibliai idézettel kezdte az áhítatát. A valahová tartozás, a mindennapi életünkből való kilépés, az ismerőseinkkel, barátainkkal való együtt ünneplés lelki feltöltődést, kikapcsolódást hoz életünkbe, és ez kortól függetlenül mindenkire hasonlóan hat.

Az időseket ünnepelték Sepsiszentgyörgyön

Az ünnepségen közel kétszáz háromszéki idős személy vett részt, alapítványunk ellátottjai Kovászna megye több térségéről érkeztek szervezett autóbuszokkal és kisautókkal – mindez Sepsiszentgyörgy önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg. Az ünnepet Erőss Judit, a Háromszék Táncegyüttes énekesnőjének szolgálata és Dénes Előd református lelkész, illetve lánya, Dorottya angyali előadása tette meghatóvá.

Az időseket ünnepelték Sepsiszentgyörgyön

Az ünnepség leginkább megindító pillanatait a 93 éves nagyborosnyói Pakucs Etelka szülőföldről, hazáról szóló szavai és a szintén 93 éves, Vargyasról származó Vásárhelyi Béla életének személyes történetei hozták. Kiállásukat, szavaikat meghatódva figyeltük és hallgattuk, szintén ilyen szép kor elérésében reménykedve.

Az időseket ünnepelték Sepsiszentgyörgyön

Az Írisz Ház fogyatékkal élő fiatal ellátottjai egy-egy szál virággal ajándékozták meg az egybegyűlteket, majd az ünnepség szeretetvendégséggel zárult. Az alapítvány Háromszéken jelenleg tizennyolc község ötvenkilenc falujában és három városában gondoz otthonukban idős betegeket.

 

Vetró B. Enikő