Az első vonalban dolgozókért szól a harang április 1-én

Marosvásárhelyen született meg a kezdeményezés mi szerint április 1-jén 13 órakor kongassák meg néhány percig a harangokat azok tiszteletére, akik ezekben a nehéz időkben kénytelenek az első vonalban dolgozni nap mint nap.

Az első vonalban dolgozókért szól a harang április 1-én

A Dr. Vass Levente, Kozma Mónika és Kali István által jegyzett felhívás szerint a lakosságért tett erőfeszítésükért szeretnének köszönetet mondani az orvosoknak, asszisztenseknek, gyógyszerészeknek, bolti eladóknak, szállítóknak, rendfenntartóknak, és mindazoknak, akik egészségüket veszélyeztetve dolgoznak a közösségért.

Marosvásárhelyen ritkán tapasztalt ökomenikus összefogás és pozitív reakció fogadta a kezdeményezést és az összes történelmi egyház, beleértve a román egyházakat is, csatlakozott a kezdeményezéshez. Kevés idő elteltével a kezdeményezés híre bejárta a megyét és más megyék településeit is, folyamatosan érkeznek a visszajelzések a csatlakozókról.

“A történelmi egyházak templom harangjainak egyszerre való megszólalása nagyon szép kifejezése lenne a közösségi hálának, szolidaritásnak. 

Ezért arra kérjük Önöket, hogy karolják fel a marosvásárhelyi kezdeményezésünket, és április 1-jén 13 órakor kongassák meg néhány percig a harangokat azok tiszteletére, akik a járványhelyzetben értünk helytállnak.” – írják felhívásukban a szervezők, akik arra kérik a lakosságot, hogy a harangozás ideje alatt álljanak meg egy percre és együtt imádkozzanak a hétköznapok hőseiért és a betegek gyógyulásáért. 

Tovább a szervezők szeretnék közzétenni a kezdeményezéshez csatlakozott települések/egyházak listáját, ezért kérik mindazokat, akik csatlakoznak, hogy ezt jelezzék emailben, a  k_istvan_2000@yahoo.com (Kali István) e-mail címen.