Átadták az Erdélyi Református Sajtóközpont nyomdájának új épületét

Átadták február 23-án az Erdélyi Református Sajtóközpont nyomdájának új épületét, amely az Eötvös/Konstanca utca 1-3 alatt található. Az ünnepségen Kató Béla püspök köszöntötte a nyomda munkaközösségét. A püspök elmondta, hogy  hálát adni gyűltek össze.

Átadták az Erdélyi Református Sajtóközpont nyomdájának új épületét

„Ilyenkor jó visszagondolni arra, hogy honnan jöttünk és hova érkeztünk. A nyomda új épülete arról tesz bizonyságot, hogy a nyomdának, ennek a tevékenységnek van jövője. Ezelőtt bő négy esztendővel még nem így gondolkodtunk a nyomdáról. Négy évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy ebben a formában ez a tevékenység nem folytatható. Az Úr Isten úgy rendezte ezt, hogy olyan vezetőt, igazgatót kapott a nyomda, aki azt vállalta, hogy ezt a tevékenységet rentábilissá teszi, hogy ne legyen veszteséges. E vállalás és bizalom nélkül nem lehetett volna ezt a nyomdát megújítani.”

Átadták az Erdélyi Református Sajtóközpont nyomdájának új épületét

A püspök arról is beszélt, hogy nagyon sok háttérmunka volt, amibe a nyomda munkaközössége valószínű nem látott be, tervezés, alapok megszerzése és a kivitelezés. A püspök abbéli reményét fejezte ki, hogy a felújítások folytatódni fognak, és az Eötvös utcától kezdődő református szigetet új funkciókkal látják majd el, hogy hosszú távon is segítse az egyházi tevékenységeket. Fontos a környezet, ahol dolgozunk, nem csak az esztétikai élmény számít, hanem olyan értelemben is fontos, hogy az életünk jelentős részét a munkahelyünken töltjük el. Ha ez a munkahely nem elégíti ki bizonyos igényeinket, akkor nem lesz öröm ott időt tölteni. Ezek a körülmények itt, most adva vannak. Ez a nyomda nem csak profitra hajtó cég, de azt elvárják, hogy mindenki a maximumot nyújtsa a munkájában, hogy azok a plusz bevételek, amiket a megújult nyomda ki tud termelni, a közegyház javát szolgálják. Így ez a nyomda még sokáig betöltheti hivatását és rendeltetését. Igazi csapattá kell válnia ennek a közösségnek. Kató Béla köszöntője végén Isten áldását kívánta a nyomda és a munkaközösség életére.

 

Fotó és szöveg: Kiss Gábor