Alsórákoson találkoztak a brassói egyházmegye ifjai

Alsórákoson szervezték meg idén a Brassói Református Egyházmegye ifjúsági találkozóját április 14-én. Kedves szó, jó hangulat, régi barátok, ismerősök fogadtak a lelkészi lakás udvarán, érkezésünkkor pedig az alsórákosi egyházközség ifjúsági zenekara máris zenével gondoskodott a remek hangulatról.

Alsórákoson találkoztak a brassói egyházmegye ifjai

Szinte észrevétlenül teltek a percek beszélgetéssel, nevetéssel a találkozó első programjáig. A regisztrációnál kapott kis ajándék (karkötő és kitűző) évek múlva is emlékeztetni fog arra, hogy volt egy hely, egy nap, ahol Isten közelségében lehettünk egy közösségként. A reggeli testi táplálék után a lelki eledel következett: Bacsó István kőhalmi gyakornok lelkész áhítattal segített ráhangolódni a találkozó lényegére, amelyet a Kol 1,13 alapján tolmácsolt: „Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába.” Ezt követte a köszöntés Miklósi Mátyás-Csaba egyházmegyei ifjúsági előadó részéről, majd a tisztviselők megválasztása, amelyet Tussay Szilárd és Vida Tímea vezettek az Erdélyi IKE részéről.  Nagy örömünkre szolgál, hogy segítőkész, ügyes fiatalok vezethetik és képviselhetik egyházmegyénk keresztyén fiatalságát: Nemes Márk alsórákosi fiatal lett az elnök, Toásó Blanka erzsébetvárosi társunkat választottuk meg alelnöknek, Bak Bettina olthévízi lány a titkár, Jancsó Norbert olthévízi ikés pedig a pénztáros szerepét tölti be.

Alsórákoson találkoztak a brassói egyházmegye ifjai

A tisztviselők megválasztása után Bustya János lelkipásztor Ádám, hol vagy? Éva, hol vagy címmel tartott előadást, amelynek köszönhetően olyan témákról tudhattunk meg érdekes és hasznos tudnivalókat, mint az identitás, a feminizmus vagy a párválasztás. Az előadás érdekfeszítően mutatta be számunkra az életre felkészítő tudnivalókat.

A sűrű program után kötetlen beszélgetés közepette fogyaszthattuk el az ebédet, majd Vetési Nándor vezetésével meglátogattuk Alsórákos természeti csodáit: a vulkanikus bányát, amely kihalt krátermaradványaival csodálatos látványt nyújt az odalátogatók számára, a bazaltbányát és a bazaltoszlopokat, valamint a református temetőt. Minden stáción rövid történeti áttekintést hallottunk az adott látnivalóról. Visszatérve, ha fizikailag fáradtan is, de lelkileg még mindig töltekezhettünk a zenekar vezette énekekkel.

Alsórákoson találkoztak a brassói egyházmegye ifjai

Tartalmas, építő és örömteljes napban volt részünk. Istennek köszönhetjük, hogy táborok, testvérkapcsolatok és e találkozó révén barátságok is születhettek és reményeink szerint születni fognak a jövőben is.

 

Andrei Izolda alsórákosi VIII. osztályos tanuló