Alsó-Marosmenti Ifjúsági Találkozó Marosbogáton

Alsó-Marosmenti Ifjúsági Találkozó MarosbogátonMarosbogát adott otthont szeptemberben a havi rendszerességgel zajló Alsó-Marosmenti ifjúsági istentiszteletnek. Szeptember 29-én, vasárnap délután lelkesedéssel érkeztek az ifjúsági csoportok az újabb találkozásra, ahol nemcsak egymással, hanem Istennel is találkozhatnak. Marosbogát őszi napsütéssel fogadta az érkezőket.

Orbán Miklós helyi lelkipásztor köszöntötte a vendégsereget, a Reménység együttes szokásos módon, több éves kitartással újra vezette az éneklést. Ez alkalommal az előadást Márton Előd IKE utazó titkár tartotta a céltudatos fiatal alkat-részeiről. Hét alkat-részt sorolt fel: érték, döntés, érzék, szokás, felelősség, álom, cél. A hirdetések rendjén az IKE utazó titkára felhívta a jelenlevők figyelmét az IKE országos programjaira. Ezt követően a kínálmáció mellett szabadon folyt a beszélgetés, ismerkedés. Szünet után a szervező ifjak megjutalmazták a nyertes tombolajegyek tulajdonosait. A Találkozó végén újra húrok közé csapott a Reménység, koncerttel zárult az együttlét.

“Reménységünk, hogy a részt vevő ifjak elgondolkoztak az alapigén s felbátorodtak Pál apostol hitvallásán: “ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam”.” – írja közleményében az Erdélyi IKE.