Alsó-Maros menti ifjúsági találkozó Marosludason

Az Alsó-Maros menti ifjúsági találkozóknak közel tíz éves múltra visszatekintő hagyománya van. Jövőre, már jubileumi ünnepi keretek között találkozhatnak az ifjak. A gyülekezetek, egymást felváltva szervezik meg a találkozókat, minden hónap utolsó vasárnapján más-más településen kerül megrendezésre az ifis alkalom. Ebben a hónapban, Marosludason volt a sor, hogy házigazdai minőségben összegyűjtse november 24-én az Alsó-Maros menti gyülekezetek fiataljait.

A havi rendezvények mindig nagyszerű alkalmak a találkozásra, ismerkedésre, és annak a ráeszmélésére, hogy nem csak a helyi gyülekezetben zajlanak ifjúsági tevékenységek, hanem mindannyian részei vagyunk egy nagyobb családnak. Ezen az alkalmon közel 90 résztvevő vett részt, és tapasztalta a közösség áldásait.

A találkozás mellett, mindig fontos számunkra a közös éneklés, mely által hisszük, hogy miközben Istent dicsőítjük, elmélyül a kapcsolatunk Atyánkkal. A helyileg Udvarfalváról származó Reménység együttes jelenléte és szolgálata mindig meghitté teszi az alkalmakat.

Alsó-Maros menti ifjúsági találkozó Marosludason

Szokáshoz híven, áhítatra és előadásra is sor került a találkozó alatt. Vitus-Bulbuk István lelkipásztor, különösen jártas az ifjúsági munkában. Ezt bizonyította előadásában is, melynek címe: Influencer vagy pap? – nem csak az ifisekkel találta meg a közös hangot ebben az előadásban, hanem még a fiatalokat elkísérő lelkipásztorokat is elgondolkodtatta.

Az ismerkedés egy szervezett formája volt az a mozzanat, amikor a születésnaposokat köszöntöttük. Sokszor csak a közösségi médiából tudjuk, kinek mikor van a születésnapja. Most jó volt élőben is köszönteni a novemberi születésnaposokat.

A találkozó szeretetvendégséggel zárult, amely alatt társalogni, beszélgetni lehetett. Jó volt látni, hogy a különböző településekről érkező fiatalok egymással ismerkedtek, egyesek pedig, kérdéseikkel a lelkipásztorokhoz fordultak.

Isten adjon még sok áldott találkozási lehetőséget a fiataljainknak!