Állj mellénk a hitben!

Ifjúsági találkozó keretében tartotta meg tisztújító közgyűlését az Erdővidéki Református Egyházmegye Ifjúsági Keresztyén Egyesülete október 9-én Magyarhermányban.

A rendezvényen több mint 60 fiatal gyűlt össze Erdőfüléből, Középajtáról, Szárazajtáról, Bölönből, Barótról, Bibarcfalváról, Kisbaconból és Magyarhermányból.

Az ifjúsági találkozón a sepsiszentgyörgyi Messzehangzó zenekar gondoskodott az énekszóval való dicsőitésről.

A napindító áhitatot Moisza Arnold magyarhermányi lelkész tartotta a Lukács evangéliuma 7. fejezetének 31. és 32. verse alapján: „Kihez hasonlítsam tehát e nemzedék tagjait? Kihez is hasonlók? Hasonlók azokhoz a gyermekekhez, akik a piacon ülnek, és azt kiáltják egymásnak: Furulyáztunk nektek, és nem táncoltatok, siratót énekeltünk, és nem sírtatok.”

Moisza Arnold tartott áhítatot

Az Erdővidéki Református Egyházmegye ifjúsági előadója kifejtette: nemcsak az idősebb generáció tűnődik azon, hogy milyenek a mai fiatalok, hanem Jézus Krisztus is felteszi ezt a kérdést, és vágyik arra, hogy megismerje, milyen ez a nemzedék, amely a fiatalságát a Covid miatt nagyrészt az online térben éli meg.

„Legyen az ifjúsági csoport az a közeg, amelyben tudtok táncolni, és az a sirató, amelyben tudtok sírni. Legyetek olyan fiatalok, akik össze akartok gyűlni Jézus Krisztus köré” – bátorította az ifiseket a rendezvény házigazdája.

Berszán István, az Erdővidéki Református Egyházmegye esperese a Bábel tornya történet és Ábrahám történetének felelevenítésével köszöntötte a fiatalokat. Felhívta a figyelmet arra, hogy az Úr nem engedte meg a Bábel tornya felépítését, de az engedelmes Ábrahámnak megígérte, hogy nagy néppé teszi.

Berszán István esperes: Istenre kell bízni magunkat!

„Valósítsd meg önmagad! – hangzik ma úton-útfélen a buzdítás, és ha elakadnál ezen az úton, kelts botrányt, mert akkor borítékolható a sikered. Ez a világ iránymutatása. De én ma azt szeretném a szívetekre helyezni, hogy nem lehet megvalósítani önmagunkat Isten nélkül. Időről időre meg kell kérdeznünk a Teremtőnket, hogy mi a terve a mi életünkkel. Középajtán az egyetlen gólyafészek a parókián van, idén 5 fióka is volt. Figyelgettem őket, a szüleik táplálták őket, növekedtek, és amikor kellően megerősödtek, szárnyra keltek, rábízták magukat a szélre. Ti, fiatalok is így bontogatjátok a szárnyaitokat, és rá kell bíznotok magatokat Istenre. Amikor elindultok, veletek lesz. Ez az erős meggyőződés szolgáljon biztatásul számotokra” – buzdította az egybegyűlteket a Középajtán szolgáló esperes.

Több mint 60 fiatal vett részt a tisztújító közgyűlésen

Tana Zoltán, az Erdővidéki Református Egyházmegye leköszönő és egyben újraválasztott IKE-elnöke beszámolt az elmúlt három évben megvalósult egyházmegyei szintű ifjúsági rendezvényekről, és kiemelte: „Jó látni, hogy meg lehet szólítani az erdővidéki fiatalokat, jó, hogy a heti fáradalmak kipihenése helyett a találkozást választottátok. Fontos felismernünk, hogy az egyén csak a közösségben teljesedhet ki.”

A közgyűlés döntése értelmében a következő három évben is a bölöni Tana Zoltán lesz az Erdővidéki Református Egyházmegye Ifjúsági Keresztyén Egyesületének elnöke, az alelnöki tisztségre a magyarhermányi ifj. Csog Bélát választották meg, a titkári feladatokat Benkő Mónika magyarhermányi fiatal fogja ellátni, a pénztáros pedig a szintén magyarhermányi Csog Szilárd lesz. Külügyi munkatársként szorosan együtt fog működni az elnökséggel a kisbaconi Benedek Adrienn.

Az Erdővidéki IKE újonnan választott elnöksége

Az erdővidéki ifjúsági találkozó programjának egyik fénypontja a 3 éve alakult Messzehangzó együttes dicsőítő koncertje volt. A zenekar bemutatta az új IKE-énekeskönyvet és a hozzá tartozó telefonos alkalmazást.

Az erdővidéki fiatalok egy szívvel és lélekkel énekelték az ismerős és az újonnan megismert dallamokat is, így imádkozva énekszóval a következő három évért: „Békét kérünk, Tetőled, Isten, állj mellénk a hitben!’