Algyógyon táborozott a székelyudvarhelyi egyházmegye ifjúsága

Negyedik alkalommal szervezték meg augusztus 10–14. között a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye ifjúsági táborát. Ezúttal a Hunyad megyei Algyógyon található Keresztyén Ifjúsági Központ adott helyet a táborozók számára, amely nemcsak kényelem szempontjából volt megfelelő, hanem a hatalmas kert és a területén található Árpád-kori körtemplom, illetve 16. századi református templom áhítatos hangulatot is varázsolt a résztvevők számára.

Algyógyon táborozott a székelyudvarhelyi egyházmegye ifjúsága

A tábor megszervezése idén is Moldovan Radu felsőboldogfalvi református lelkipásztor, egyházmegyei ifjúsági előadó érdeme, aki áldozatos munkával, nagy odaadással teljesítette ezt a feladatot. Munkájában az egyházmegye teológusai, az egyházmegye IKE-elnöksége és néhány lelkes fiatal segítettek. Ugyanakkor a tábor lebonyolításában nagy segítséget nyújtott néhány lelkipásztor is: Rátoni Botond kisgalambfalvi református lelkipásztor, Marosi Árpád betfalvi református lelkipásztor és felesége, Marosi Tünde székelykeresztúri református beosztott lelkipásztor. Hargita Megye Tanácsa és a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye a tábor anyagi költségeinek fedezéséhez járultak hozzá.

Algyógyon táborozott a székelyudvarhelyi egyházmegye ifjúsága

Az idei tábornak két fő témája volt: az önismeret és az istenismeret. Az elsőről Márton Előd, a Marosvásárhelyi Református Kollégium iskolalelkésze és felesége, Székely Kinga tartott előadást, míg a második témát, Isten megismerését Rátoni Csaba dévai református lelkipásztor próbálta közelebb hozni az ifjakhoz. E két téma határozta meg a csoportos beszélgetéseket, játékokat, elcsendesedéseket.

Algyógyon táborozott a székelyudvarhelyi egyházmegye ifjúsága

Minden napnak jól meghatározott programja és napirendje volt. Reggeli után a fiatalok a templomban gyűltek össze, ahol énekléssel dicsőítették Istent, elcsendesedve hallgathatták tanítását, és együtt imádkozva mondhattak hálát az ő áldásaiért. Ezután az előadások következtek, amelyeket kiscsoportos beszélgetések, elmélkedések követtek. Az ebédet követően a délutáni programok lehetőséget adtak a fiatalok számára, hogy egymást jobban megismerjék, és kötetlenebb módon kerüljenek kapcsolatba egymással: photo-hunting, puzzle, sporttevékenységek, strandolás, tábortűz – ezek voltak a legnagyobb népszerűségnek örvendő programok.

A visszajelzések alapján elmondható, hogy az idei tábor is vidám hangulatban telt el, és egyetlen perce sem volt hiábavaló. Sokan életre szóló élményeket szereztek, szoros barátságok szövődtek. Mindezért a szervezők és résztvevők egyaránt Istennek adtak hálát, és azzal a reménnyel zárták az idei tábort, hogy jövőre ismét találkozhatnak.

 

Marosi Tünde