Áldjad én lelkem az Urat – bemutatták az erdélyi református nőszövetség kiadványát

“Áldjad én lelkem az Urat” címmel mutatták be Marosvásárhelyen, február 16-án, a Bod Péter Diakóniai és tanulmányi Központban az Erdélyi Református Nőszövetség imádságoskönyvet. Az eseményt Szegedi László, az egyházkerület missziói előadója nyitotta meg.

Áldjad én lelkem az Urat - bemutatták az erdélyi református nőszövetség kiadványát

Áhítatában arról beszélt, hogy az ima az Istennel való közösségnek a lehetősége. Ábrahám példájából tanulva a mindennapi teendők mellett időt kell szakítsunk Istenre, a vele való találkozásra, ha mély kapcsolatot szeretnénk ápolni Vele. Szegedi László szerint az egyház prioritásának tartja, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye ezt a könyvet, hiszen az imádság által Isten munkatársai lehetünk, párbeszédet folytathatunk az Úrral.

Borsos Melinda, az Erdélyi Református Egyházkerület Nőszövetségének elnöke köszönetet mondott annak az 50 lelkésznőnek, akik részt vettek a Nőszövetség ezen programjának a megvalósításában, hiszen “csendes párbeszédeikkel”, imádságaikkal kapaszkodót nyújtanak a kötet olvasóinak.

Áldjad én lelkem az Urat - bemutatták az erdélyi református nőszövetség kiadványát

Molnár Helén sajószentandrási lelkésznő, a kötet szerkesztője elmondta, gyülekezetének tagjai új imádságos könyvet kértek tőle, biztatták egy hasonló kötet létrehozására, mivel nem minden esetben tudják megfogalmazni gondolataikat, problémáikat. Az újonnan bemutatott imádságoskönyv felépítése eltér az eddigiektől, hiszen található benne egy ige, ami a nap indulását alapozza meg, egy imádság, és helyet kapott egy ének is. Az imádságok egy hónapot fednek le és tematikusan vannak elrendezve, amely által segítséget nyújtanak a vigasztalás elnyerésében. A lelkésznő szerint eredményes volt a munka, ezt igazolják a pozitív visszajelzések.

Áldjad én lelkem az Urat - bemutatták az erdélyi református nőszövetség kiadványát

Berekméri Melinda cserealji lelkésznő Betnár Erzsébet “Áldalak Uram” és Dr. Papp Lajos “Az én Miatyánkom” című verseit szavalta el, majd Domahidi Péter és Cioată Alex, a marosvásárhelyi Művészeti Líceum XI. osztályos diákjai két hegedűre írt művet adta elő.

Áldjad én lelkem az Urat - bemutatták az erdélyi református nőszövetség kiadványát

Szegedi László az imádságos kötet missziós szerepéről is beszélt, ugyanis szerinte fontos, hogy minden családhoz eljusson ez a kötet, de annak tudatában, hogy egyes családoknál egy könyv megvásárlása luxuscikknek számít, arra buzdította lelkész kollegáit, hogy ingyen juttassák el minden gyülekezeti tagjukhoz, egy személyes gondolatot írva az első oldalra. Lezárásként egy, az előszóban is megfogalmazott vallomást osztott meg az Erdélyi Református Egyházkerület missziói előadója, amelyet a saját életünkre is alkalmazhatunk: életét két „i” betű határozta meg: az imádság és Isten.

 

Szöveg: Kopán Antónia

Fotó: Székelyhon