Adventi gondolatok – Dominiák Zsolt

Adventi gondolatok címmel indítottak újra közös sorozatot a Kárpát-medencei református rádiók. A rövid elmélkedések karácsonyig minden napra lelki táplálékot kívánnak nyújtani a hallgatóknak, olvasóknak. Dominiák Zsolt kórházlelkész, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza munkatársának gondolatait olvashatjuk:

Furcsa ez az advent. Tele vagyunk a legtöbben aggódással, félelemmel, szorongással, mintha csak az élet sötétebb oldalát tapasztalnánk.

És vajon felfedezzük-e ezekben az időkben, ebben az adventben Isten jelentlétét?

Felfedezzük-e őt a mindennapjainkban, az egészen apró dolgokban? Hogy élünk, lélegzünk, vannak szeretteink, van fedél a fejünk fölött, hogy megtalálnak békés pillanatok, a gondviselés… Vajon felfedezzük-e Isten jelenlétét ebben az idei adventben? Felfedezzük-e azt, hogy a rengeteg veszteségünk ellenére mennyi mindenünk van?

Ha újra meggondolom, reménykedni kezdek, hogy ebben az adventben is megtapasztalom Isten jelenlétét, gondviselését. Talán nem úgy, mint eddig, talán valahogy egészen másképp, más úton, de elérkezik hozzám, nem hagy magamra, meglátogat.

Ha újra meggondolom, reménykedni kezdek, hogy Isten ott van ebben az adventben is, ott van az életem minden napján.

Az adventi gondolatok meghallgathatók mindennap az Agnus Rádióban.

Borítókép: Kiss Gábor