Adventi családi nap Cófalván

Első alkalommal szerveztek Érted es(t) címmel adventi családi napot a Cófalvi Református Egyházközségben december 22-én.

Az alternatív eseménnyel a helyi közösség mellett sikerült a környező falvak és gyülekezetek tagjait is megszólítani, többek közt Barátosról, Dálnokból, Feldobolyból, Nagyborosnyóról és Komollóról is érkeztek résztvevők, mintegy hetvenen hallgatták végig Bartos Károly református lelkipásztor bűnbánati áhítatát és Scurtu Lenke mentálhigiénés szakember Hozzád jövök gyógyulni Jézus című előadását.

📸 Jancsó Máté

György-Demeter Szabolcs helyi lelkipásztor kiemelte: a rendezvénnyel nem szerettek volna versenyezni bármelyik más, több éves hagyománnyal rendelkező eseménnyel, kisgyülekezetként és településként csupán családias legkörben, de a családi nap megvalósulásához szükséges létszámban gyűltek össze, és készültek az ünnepre. A rendezvényt népszerűsítették különböző felületeken, de a cél az volt, hogy valóban egy családként, a környező és hasonló lelkületű, méretű gyülekezetekkel tudjanak időt tölteni.

📸 Jancsó Máté

A Cófalvi Református Egyházközség csupán kétszázötven lelket számlál, a lelkipásztor szerint ezért is fontos, hogy minden esetben családban kell gondolkodniuk a szomszéd falvakban élő rokonokkal, ismerősökkel, barátokkal. Viszont a gyülekezet koránt sem kiöregedő: aktív vallásórás és ifjúsági bibliaórás csoportok működnek, valamit a felnőttek számára is havi kétszer állandó délutáni programok vannak, így nagyon fontos, hogy minden generációnak legyen táptalaja, minden kezdeményezéssel meg kell szólítaniuk a lehető legtöbb korcsoportot. Továbbá hozzátette, nem titkolt szándékuk volt a megszokott karácsonyi formulák lebontása is, így az áhítatban és az előadásban is az töltötte be a legfontosabb szerepet, hogy az ajándékok, valamint a családdal, barátokkal töltött idő mellett Jézus Krisztus születésével kell elsődlegesen betöltenünk a szívünket.

📸 Jancsó Máté

Scurtu Lenke mentálhigiénés szakembert idézve, fel kell tennünk magunknak a kérdést: miből van sok és miből van kevés az életünkben? Fordulunk-e elég alkalommal Jézus felé a mindennapi dolgainkkal, gondjainkkal? Szentelünk-e elég időt a hitünknek? Az előadást követően kézműves vásárra, beszélgetésre került sor: helyi termelők értékesítettek fenyődíszeket, kézműves ékszereket, házi csokoládét és gyümölcslevet, valamint a gyülekezet forralt borral, meleg teával, süteményekkel és zsíros kenyérrel készült az eseményre.

📸 Jancsó Máté