Az alkotásba belefeledkezve hangolódtak az ifjak Bikafalván

Az ifjúsági estek Bikafalván sorozat záróakkordja volt a november 28-i esemény, amikor advent első vasárnapján a bikafalvi IKE (BIKE) tagjai műhelymunkán vehettek részt. Süthető gyurmából készítettek ékszereket, kulcstartókat, amit csak a szívük kívánt.

Szorgosan készítették süthető gyurmából a kedvelt tárgyakat az ifisek.

A sorozat eddigi alkalmain vasárnaponként Gary Chapman rendszere alapján az öt szeretetnyelvvel ismerkedtek meg az ifjak. A csoport másik nagy célkitűzése pedig még folyamatban van: a bikafalvi ifjak és régebb óta ifjak jövő évvel bezárólag helyileg is szeretnék teljesíteni az IKE által meghirdetett 1921 kilométernyi szaladást, így állítva emléket a szövetség megalakulási évének.

Az adventi esemény Bardócz Tímea lelkészfeleség felügyeletével zajlott, amelyen nemcsak szebbnél szebb alkotások készültek, hanem Jézus Krisztus születésének várakozására, az adventi időszakra is felkészülhettek a jelenlevők. A karácsonyi dalokkal is szebbé tett alkalmon elkészültek a medálok, kulcstartók, fülbevalók, melyek a fiatalok lelki világát is tükrözi. Megmutatja, hogy mindnyájan különlegesek vagyunk, és együtt egy nagyon színes, csodaszép világot alkotunk.

A csapat a szeretetnyelvekkel is megismerkedett.

Minden munkában ott volt mindnyájuk életéből egy-egy darabka, és a szeretet, amellyel formálták őket. Emellett a kis beszélgetések, nevetések még jobban összekovácsolták a lelkes csapatot, melynek tagjai hálásan tértek haza otthonaikba. A szervezők köszönetet mondtak a Communitas Alapítványnak, hogy támogatásukkal létrejöhetett ez a felejthetetlen együttlét.