A vidám szív a legjobb orvosság

Július utolsó napján ifjúsági napot tartottuk Ikafalván. A Dálnokból, Csernátonból és Sepsiszentgyörgyről érkező, valamint a helybeli résztvevőket Bardócz Csaba ikafalvi lelkipásztor köszöntötte egy Szentírásból vett gondolattal: „A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja.” Az ige helyét a fiataloknak a náluk levő eszközök segítségével kellett beazonosítaniuk. Az úgynevezett Z generáció megmutatta, mit is jelent „digitális bennszülöttnek” lenni, mert a rossz jel ellenére alig egy perc alatt meg is találták, hogy ez a gondolat a Példabeszédek 17. fejezete 22. versében található.

A vidám szív a legjobb orvosság

A nap első foglalkozása nyakkendőkötés volt, ahol minden résztvevő az ajándékba kapott nyakkendőn megtanulhatta, hogyan kell azt megkötni. E játékos összerázó után fotóverseny következett. Minden csapatnak különféle helyzetekben vagy tárggyal kellett fényképet készítenie. Készült csoportkép tyúkkal, hagymával, istállóban, kapával, sáros gumicsizmával, különféle nevű sírfelirattal és egy olyan cicával, amelynek vállán egy virágszál van.

A vidám szív a legjobb orvosság

Ezt követően teremsport-vetélkedőkre, csocsó, surlató, és kapura dobó megmérettetésre került sor, majd az ügyességi vetélkedők jöttek. A viccesebbnél viccesebb feladatok mellett egyes vetélkedők a türelmet, tudást is próbára tették. A nap végén, a kilenc versenyszám összesítése után kiderült, hogy a legügyesebb csapat, az első helyezett a dálnoki KRK, azaz a Képzeletbeli Rotációs Kapa csapat lett, a második az ikafalviakból álló Déká csapat, valamint a dobogó következő fokán a többségében csernátoniakból álló Szöszik csapata lett. A díjkiosztás után a szeretetvendégséggel párhuzamosan a fotóversenyen elkészített fényképeket tekintettük meg.

A vidám szív a legjobb orvosság

Örülünk annak, hogy a résztvevők megtisztelték kicsiny falunkat jelenlétükkel. Köszönjük Bardócz Tímea programfelelős, Bartos Brigitta, Csorba Eszter, Fetés Hanna, Dulló Zalán, Zágoni Hunor, Lukács Zsombor és Szilágyi-Nagy Zétény önkéntesek segítségét, valamint a Bethlen Gábor Alap támogatását, akik lehetővé tették, hogy ez az esemény megvalósuljon. A következő ifjúsági napra várhatóan augusztus végén kerül sor.

 

Ikafalvi Református Egyházközség sajtószolgálata