A tűz csiholói

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt,hogy lássák jó cselekedeteiteket és dicsőítsetek a ti mennyei Atyátokat (Máté 5/16.”- idézte a prófétát a megnyitón a programvezető református tiszteletes úr Nagy Zsolt Attila.

Ennek a világosságnak a szeretet fényének a kisugárzását érezték egész héten a gyerekek, a besegítők  és mindazok a szülők, nagyszülők akik részt vettek és támogatták a tevékenységek gördülékeny megszervezését. A sepsikőröspataki lelkészházaspár, kezdeményező készségének köszönhetően kis falunkban, felekezettől függetlenül, újonnan megszerveződött  gyerekeink és unokáink számára a vakációs bibliahét.

A tűz csiholói

Az Isten küldött el engem tihozzátok, hogy míveljem a ti megmaradásotokat e földön”

„Ne arra törekedjem, hogy engem szeressenek, hanem, hogy szeretetet nyújtsak. Ezeknek a naponta elhangzott gondolatoknak a mélységét, az isteni  szeretetnek a kisugárzását érezték  a gyerekek  és Sepsikőröspatak keresztény hívei is lelkészeinktől  akik a közös munka, az összetartozás élményét erősitik következetesen a gyülekezetekben. Minden ünnepi rendezvényt, elsősorban az összefogás ereje teszi felejthetetlené mindannyiunk számára. Hisszük, hogy ezzel a rendezvénnyel is szebbé tesszük  az itteni közösség életét,felejthetetlen élményt nyújtunk a jövő nemzedékének és valóra válik Ady Endre üzenete amelyik igy szól:” Imádni az Istent és egymást szeretni.” Amikor gyermekeink, unokáink boldog arcát, ragyogó szemeiket látjuk megerősödik bennünk annak a feladatnak a kihívásai hogy ezt a földet nekünk kell fénnyel behintenünk, nekünk kell kedvel,kultúrával, sok vágy teljesitésével feldíszítenünk, hogy a jövő élni akaró fiatal  nemzedéke is hitünk, megmaradásunk fáklyavivőjévé váljon és örökérvényű maradjon Wass Albert álma, a nagy négyes az igazság- szépség- jóság- szeretet hatalma.

 

Zsigmond Sándor,

Sepsikőröspatak