A miértnél fontosabb a kiért

Tódor Attila csíkszeredai segédlelkész által bemutatott szentmisével indult a harmadik nap a Keskeny út sátorban, aki rövid szentbeszédében az evangélium szerinti életre buzdította a jelenlévőket. Ezt követte a keresztény meditáció, mely lelkileg felkészítette a fesztiválozókat az újabb nap értékelésére és megélésére. A fesztiválos áhítatot Márton Edit tartotta, akinek főként imádsága érintette meg a betérőket.

A miértnél fontosabb a kiért

Ruszka Sándor ,,ember vagyok és szeretlek, minek is bántottalak?” című előadásában az emberközi kapcsolatokról, azok fontosságáról osztotta meg gondolatait. A nagyon sok saját példával kiszínezett előadásban a kézdivásárhelyi lelkipásztor arról szólt, hogy a párkapcsolatban ne a másik felet akarjuk megváltoztatni, mert az nem fog menni. Az egyetlen, akit – esetleg – meg tudunk változtatni az mi vagyunk. A válság pillanatában nem a miért kérdésén, hogy miért csinálom én ezt, vagy azt kell gondolkodni, hanem azon, hogy kiért, mert ez könnyebben elvezet a jó megoldásokhoz. A lelkész azt is megemlítette, hogy ne restelljünk segítséget kérni, amíg még lehet. Az előadás ideje alatt a gyerekeket a különböző játékok, valamint az arcfestés foglalta le.

A miértnél fontosabb a kiért

Délután élményszínházba léphettek be az érdeklődők. A belső utazás megfontolandó gondolatokat és kérdéseket vetett fel az egyénekben. A napot Marosán Csaba Luther Asztalánál című formabontó előadása zárta. A színművész egy egyszemélyes előadás keretein belül osztotta meg Luther doktor gondolatait népes hallgatóságával.

A miértnél fontosabb a kiért

Nagy Csenge, Bardócz Csaba