A mesehősök kiállták a hatodik próbát is

Díszes gyertyatartók és fülbevaló ékszerek készültek 2016. december 2-án, délután az ikafalvi művelődési otthon „meseszobájában” az imateremben. Ez volt az Ikafalván megtartott „Rád is szükség van!” programsorozat hatodik próbatétele. A csapatösszerázó és csapatépítő, hangulatos, énekes-mozgásos bemelegítő játék után a mesehősök (speciális igényekkel élő emberek), segítőkkel három csoportra oszlottak, a három kellékekkel megrakott színes, gazdag asztalok köré. Az első asztalon faalátétes díszes gyertyatartók, másikon gipszalátétes gyertyatartók, a harmadik asztalon pedig szebbnél szebb fülbevaló ékszerek készültek, odaadó szorgos munkával.

A mesehősök kiállták a hatodik próbát is

Az volt az elvárás, hogy mindenki készítsen kedve és fantáziája szerint mindháromféle munkából egy-két darabot. Volt, aki többet is készített. Rengeteg anyagból lehetett válogatni, kreálni. Sok-sok szép alkotás került a mártott gyertyák, levendulás párnácskák, ajándékszatyrok, mikulás csizmácskák, fenyőfácskák stb. mellé a kincses ládába. Már csak egy próbatétel maradt hátra.

A mesehősök kiállták a hatodik próbát is

A rendezvénysorozatot a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiók, Írisz Ház, a HEKS és a Diakonie Austria segélyszervezetek támogatták.

A mesehősök kiállták a hatodik próbát is

Nagyoláh Ilona

ikafalvi nyugdíjas tanítónő