A legtehetősebbek a lelki gazdagok

Az oroszfalvi református templomban Istentisztelet keretében karácsonyváró ünnepi előadást adott a Molnár Józsiás Általános Iskola a faluban működő összevont osztálya. Mivel az itt tanuló gyerekek egy része hátrányos helyzetű családokból származnak, ez alaklomból több civil szervezet és magánszemély is megajándékozta őket. 

A legtehetősebbek a lelki gazdagok

Az igét hirdető Raff Róbert tiszteletes az ünnepi előadás mondanivalójához kapcsolódva kidomborította: a valódi gazdagság nem az anyagi javak birtoklásában mutatkozik meg, hanem a hívő ember szívében és baráti kapcsolataiban gyümölcsözik igazán. Deák Éva tanító20 tanulójának produkcióját nemcsak vastapssal jutalmazták az istentisztelet résztvevői, hanem szeretetvendégséget is szerveztek számukra, valamint dr. Csiszár Eszter vezetésével a kézdivásárhelyi vöröskereszt is gazdag karácsonyi csomagokat állított össze az iskolát szorgalmasan látogató gyerekeknek. 

Az ajándékozók sora itt nem állt meg, a KreaKids Stúdió meg az oroszfalvi nők egy csoportja, Molnár Teréz, Takács Julianna, Molnár Gizella, Sylveszter Magdolna, Marthi Erzsébet és Fekete Mária is meglepte a hálás kicsinyeket. 

A legtehetősebbek a lelki gazdagok

Az IKE Klub és az oroszfalvi istentisztelet Dicsőítő énekcsoportjának énekszámai, valamint Fekete Mária szavalata tette emlékezetesebbé a meghitt hangulatú istentiszteletet.