A játszva tanulás éve volt Algyógyon

Újabb mozgalmas évet zárt az Algyógyi Ijfúsági Központ. A Hunyad megyei Ifjúsági Keresztyén egyesület székhelyét 2015-ben is nagyszámban keresték fel az utazni, kirándulni, pihenni és tanulni vágyók.

A játszva tanulás éve volt Algyógyon

Az algyógyiak már kora tavasztól fogadták az anyaországból érkező látogatókat, Hunyad megye természeti és történelmi értékeire, látnivalóira hívták fel a figyelmet, bemutatva az algyógyi ezeréves körtemplomot, mely a Központ udvarán, a református templom szomszédságában található. 

A játszva tanulás éve volt Algyógyon

Az fiatalok is több ajánlat közül választhattak: tavasszal osztályösszerázó képzésekre jelentkezhettek, nyáron pedig tematikus táborokba. Megrendezésre került a SuliJó tábor, az Angol Gyerektábor, a Gimi Gitártábor, az Országos Gitártábor, az Angol Ifjúsági tábor is, sok érdekes programmal és szép pillanatokkal téve gazdagabbá a résztvevő fiatalokat.

A játszva tanulás éve volt Algyógyon

Ezeknek a programoknak a legfontosabb célja, hogy a fiatalok közösségben, játszva tanuljanak, ugyanakkor kikapcsolódjanak, kiránduljanak. Hangsúlyt kapott a közösségépítés, a csapatmunka, az egymásra és önmagunkra figyelés és a motiváció is.

Az egyesület munkáját sok fiatal önkéntes segítette, a Bethlen Gábor Alap támogatta.

A Központ önkéntesei idénre is sok izgalmas programot találtak ki, remélve, hogy sok fiatal fogja újra meglátogatni Algyógyot és Hunyad megyét.