A Harangszó 2013 júliusi első számából

A Harangszó 2013 júliusi első számábólKét nagy érdeklődésre számot tartó egyházkerületi szintű találkozó: nőszövetségi és presbiteri konferencia részletes programját tartalmazza a friss lapszám. A vezércikket ezúttal Kövendi István iskolalelkész jegyzi, aki írásában a nagyváradi református gimnáziumban kalauzolja az olvasót.

A Szegletkő oldal Balázsné Kiss Csilla igemagyarázatát és Orbán Levente kátémagyarázatát tartalmazza.

A nagyváradi református múzeum létrejöttéről és értékes gyűjteményéről a Református élet rovatban olvashatunk, Veres Kovács Attila tollából. A szalontai idősek otthonában is ugyanúgy folyik a szolgálat, mint egy gyülekezetben – tudjuk meg Babes Ardai Erika cikkéből.

A száz éve született Gyökössy Endre áldásos szolgálata és személyisége előtt tiszteleg a lap Hitünk és életünk rovata. Az Élő emlékezet rovatban új egyháztörténeti sorozat kezdődik. Csohány János, olvasmányos írásában Méliusz Juhász Péter életútjába enged betekintést.

A Mozaik oldalon Somogyi Botond Erőss Zsolt tragédiájáról írt jegyzete, Visky István szösszenete és Varga Károly Guttman Mihályra emlékező sorai olvashatók.

Az Idézőjel rovat Faggyas Sándor gondolataiból idéz, a lapszámban Olosz Lajos és Zsiskú János versei olvashatók.

A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.