A gyógynövényekre is szükség van

Lelkünk és testünk épülésére, sokunk örömére harmadjára is elindult Ikafalván a Rád is szükség van programsorozat. Idei első tevékenysége gyógynövény-ismertető volt. Sajnos az időjárás a barangolós gyűjtésnek nem kedvezett, így július 22-én a modern közösségi faluház nagytermében gyűltek össze a környékbeli (Kézdivásárhely, Kovászna, Torja, Csernáton) speciális igényekkel élő hőseink kísérőikkel együtt.

A gyógynövényekre is szükség van

Az ikafalvi segítő csapat és a nőszövetség tagjai szívélyesen fogadták az immár családtagoknak számító kedves vendégeket. Bardócz Csaba lelkipásztor szeretettel köszöntötte a társaságot, Bardócz Tímea programfelelős pedig ismertette a tevékenység mozzanatait. Mint minden ilyen esemény, a mostani is érdekes, hangulatos, mozgalmas játékokkal kezdődött, melyet Bölöni Szakács Cecília vezetett.

A gyógynövényekre is szükség van

Gyógynövény-bemutató következett. Jómagam, Nagyoláh Ilona a lándzsás útifűről és a meggyszár jótékony hatásáról beszéltem, Pánczél Erika a katángról, orbáncfűről, apróbojtorjánról tartott ismertetőt, Konnáth Éva, az ikafalvi nőszövetség elnöknője pedig a körömvirágot, a mezei zsurlót és a kakukkfüvet mutatta be. A bemutató interaktív jellegű volt, a hallgatóság is kiegészíthette az elhangzottakat. Sok összegyűjtött gyógynövénnyel ismerkedtünk meg, meg lehetett tapintani, szagolni, ízlelni őket. Beiktattunk egy kis népdaléneklést, ezt követte egy érdekes foglalkozás, ahol kis, gyógynövényeket ábrázoló képecskéket kaptunk, amelyeket fel kellett ismerni, és rá kellett ragasztani az emberi test rajzán azokra a testrészekre, szervekre, amelyekre jótékony, gyógyító hatással vannak.  

A gyógynövényekre is szükség van

A délutáni teázás, kávézás, szeretetvendégség után is még sokat beszélgettünk, megosztottuk élményeinket, tapasztalatainkat, és boldogságérzettel búcsúztunk el, hálát adva Istennek a sok jóért, támogatásért.

A rendezvénysorozat nem jöhetett volna létre a támogatók nélkül, ezért hálásan köszönjük a Diakónia Keresztény Alapítvány sepsiszentgyörgyi fiókjának keretében működő Írisz háznak és segélyszervezeteinek, a svájci HEKS-nek és a Brot für die Welt-nek.

Nagyoláh Ilona nyugdíjas tanítónő