A divatot nem követni, hanem csinálni kell!

“A divatot nem követni, hanem csinálni kell!” – hangzott el a bátorító mondat Kézdivásárhelyen, ahol április 19.-én összegyűlt 12 gyülekezet fiatalsága, hogy megtartsa a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Ifjúsági szövetségének alakuló közgyűlését.

A divatot nem követni, hanem csinálni kell!

A megjelent fiatalokat és lelkipásztorokat Szász István-Gergely ifjúsági előadó köszöntötte. A gyűlés kezdetén tartott áhítatában Dezső László Levente kézdivásárhelyi beosztott lelkész hangsúlyozta, hogy a gyülekezet nem csupán a felnőttekből áll. A fiatalságnak is nagy szerepe van az őrállásban. Az a feladat, amit egy-egy fiatal betölt a gyülekezet életében, felelősséggel jár. Őrállónak lenni nem mindig könnyű és kellemes, lehet nehéz és kellemetlen, de bátorságot és erőt ad Isten a feladathoz.

Az IKE felépítését Tussay Szilárd, az Erdélyi Református Egyházkerület ifjúsági referense ismertette. Elmondta, hogy nem divat a fiatalok körében arról beszélni, hogy valaki IKE tag, templomba jár, presbiter. De a divatot nem feltétlenül kell követni, inkább csinálni kell: így divattá válhat fiatalként is aktív gyülekezeti tagnak lenni. Ez lesz a megválasztott elnökség feladata, melynek tagjai: Balogh István elnök, Borsai Janka alelnök, Bencze-Józsa Ottilia titkár és Vida Timea pénztáros.

A divatot nem követni, hanem csinálni kell!

Balogh Zoltán esperes köszöntötte az elnökség tagjait. Beszédében hangsúlyozta, hogy a jelenlévő gyülekezetek választották a vezetőség tagjait, de 33 gyülekezet fiataljait kell képviselniük. Ebben a munkában számíthatnak az egyházmegye segítségére. Szolgálatukra Isten áldását kérte.

 

Forrás: Kézdi-Orbai Református Egyházmegye