A Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókszervezetének pályázati híradása

Lezárult a Bethlen Gábor Alap által a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókszervezetének nyújtott 1.100.000 Forint (14.137,78 Lej) összegű pályázati támogatás felhasználása (MHP-RO-1-2023/1-000064), amelyet meghívásos pályázati kategóriában nyert a sepsiszentgyörgyi Diakónia a 2022.03.01 és 2023.06.30. közötti időszakra.

Amint Tóth Anna igazgató beszámolt róla, a támogatást a központi épületeik közköltségeinek díjaira fordították, ami nagy segítséget jelentett az elmúlt időszak megemelkedett fűtési és energiaszámláinak kifizetésében és ilymódon zökkenőmentes működési hátteret teremtette meg, hogy végezni tudják szociális ellátási szolgálataikat.

Az Alaptívány három területen végez folyamatosan fejlődő szociális ellátást: idősek gondozása, fogyatékkal élők támogatása és gyermekprogramok biztosítása.
Az idősek számára Kovászna megye 67 településén otthoni gondozó szolgálatot, az aktív nyugdíjasok számára klubtevékenységet, közösségi támogató szolgálatot, a hozzátartozók számára Alzheimer cafét, gyászfeldolgozó csoportot működtetnek.

Az Irisz Ház küszöbét is több mint ötvenen lépik át naponta, amely a fogyatékkal élőket megőrző, önálló életfolytatásra nevelő nappali központja az Alapítványnak. Itt változatos felzárkóztató program, támogatószolgálatok és munkaközvetítő is működik. A Gyermekprogram több mint ötszáz megsegítettje épp vakációzik, számukra a tanév ideje alatt biztosítanak több mint húsz vidéki iskolás csoportban afterschool, azaz iskola utáni támogatást, meleg ebéddel egybekötve.