9. Szórványtalálkozó Felsőháromszéken

Idén 9. alkalommal szervezte meg a Berecki Református Missziói Egyházközség a Szórványtalálkozót Oroszfaluban. Az eredeti ötletet a csíkcsicsói szórványegyházközségtől vették át, ahol Sógor Csaba lelkipásztor szervezte éveken keresztül, nagy sikerrel.

– Idén értük el a legnagyobb résztvevői számot, 230-an kapcsolódtak be a programba – mondta el Raff Róbert helybéli lelkipásztor. A tegnap 12.30-tól kezdődő Istentiszteleten Egyed László torjai lelkipásztor, egyházmegyei missziói előadó hirdetett igét, ezt követően szavalatok, bizonyságtétel, és Virág Ágota vezetésével ifjúsági keresztyén énekek hangzottak el. – Ezzel részben beharangozták az október 10-én Kézdivásárhelyen zajló Karizmatikus Római Katolikus Országos Találkozót – jegyezte meg a lelkipásztor.

9. Szórványtalálkozó Felsőháromszéken

A résztvevők a szórványegyházközség 14 településéről érkeztek, illetve Kézdivásárhelyről, Csernátonból, Albisból is részt vettek az eseményen. – Külön öröm volt vendégül látni a lemhényi idősek otthonának néhány lakóját, akik vidáman, nagy örömmel vettek részt a közösségi eseményben – tette hozzá a lelkipásztor. – Szép számmal részt vettek ifjúsági csoportjaink tagjai is, és a rendezvényt nagyjából 30 önkéntes szervezte, az eseményt megelőzően szórólapokat és meghívókat osztottunk szét, valószínűleg ennek köszönhető a megnövekedett létszám. A gyülekezet terve a jövőre nézve, hogy minden vasárnap 12 órától közösségi alkalmakat szervezzünk, és ezt a tevékenységet novembertől el is indítjuk – tette hozzá Raff.


Berszán Réka